Θοδωρής Κολυδάς: Πόσο θα διαρκέσει το όψιμο καλοκαίρι στη χώρα – Πού θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία και πότε

Όψιμο καλοκαίρι θα σημειωθεί στη χώρα μας, τις επόμενες ημέρες, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές, μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, όπως προέβλεψε ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ειδικότερα, υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ήδη από χθες, Κυριακή, το μεσημέρι, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Μάλιστα, στην Κεντρική Μακεδονία, ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές “σκαρφάλωσε” στους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Γιαννιτσά. ,ε τον υδράργυρο να φτάνει τους 32.5 °C. Στο Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας, η θερμοκρασία έφτασε στους 32.3 °C, στη Σίνδο (νομός Θεσσαλονίκης) στους 31.4°C και στο Δίον Πιερίας στους 30.8 °C.

Η καλοκαιρία, όπως αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, με μία εξαίρεση μεθαύριο, Τετάρτη, οπότε θα έχουμε πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, με φαινόμενα σε Ιόνιο και ηπειρωτικά, όπως ενημερώνει μέσα από την πλατφόρμα του twitter ο Θοδωρής Κολυδάς.

Αν και είναι νωρίς ακόμη για ασφαλή πρόγνωση, ο Οκτώβριος ενδέχεται να φύγει με ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας.

Όψιμο καλοκαίρι μέχρι τα μέσα του τρέχοντα μήνα

Έως και τα μέσα του μήνα, δεν αναμένονται αξιόλογες βροχές, με τους ανέμους να είναι ενισχυμένοι, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίζει μέχρι και τους 30 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

tilestwra