Θρίλερ δίχως τέλος στην Εύβοια: Βρέθηκε κι άλλος ανθρώπινος σκελετός

Ακόμα ένας ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε στη Βόρεια Εύβοια πολύ κοντά στο σημείο που είχαν εντοπιστεί και άλλοι σκελετοί.

Υπενθυμίζεται ότι συνεργεία εκσκαφέων είχαν έρθει αντιμέτωπα με μακάβρια ευρήματα στην Ιστιαία όταν εντόπισαν ανθρώπινους σκελετούς κάτω από το τσιμέντο κατά τη διάρκεια έργων.

Τα ανθρώπινα λείψανα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εκσκαφών για την υλοποίηση βελτιωτικών έργων υποδομής, και συγκεκριμένα τοποθέτηση δικτύων αστικών λυμάτων.

Δύο σκελετοί ο ένας δίπλα στον άλλον

Καθώς οι χειριστές των μηχανημάτων έσκαβαν δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιστιαίας, εντόπισαν έναν ολόκληρο και ακέραιο σκελετό που είχε ταφεί στο σημείο. Εν συνεχεία, ακόμη ένας σκελετός ανθρώπου βρέθηκε στο ίδιο σημείο, λίγο πιο δίπλα από τον πρώτο.

Έρευνες διεξάγονται για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν θαμένοι σε αυτό το σημείο οι δύο άθικτοι σκελετοί. Το γεγονός ότι είναι ακέραιοι κάτω από το τσιμέντο της πόλης, σίγουρα καταρρίπτει το ενδεχόμενο να ανήκουν σε πρόσφατη ταφή και εκτιμάται ότι ανήκουν σε προγενέστερους χρόνους.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι σκελετοί αυτοί αποτελούν αρχαιολογικό εύρημα ή λείψανα αποθανόντων σε όψιμη ιστορική περίοδο – όπως για παράδειγμα από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ή σε ακόμη πιο ύστερο χρόνο.

Πηγή