Ισραήλ: Η 20χρονη ανθυπολοχαγός που θυσiασε τη ζωή της, σώζοντας νεοσύλλεκτους στρατιώτες  

Ανατριχιάζει η ιστορία της Αντάρ Μπεν Σιμόν, της νεαρής ανθυπολοχαγού που έχασε τη ζωή της στο μέτωπο προστατεύοντας νεοσύλλεκτους στρατιώτες.

Οι ανθρώπινες ιστορίες από τον πόλεμο μετάξυ Ισραήλ και Χαμάς συγκλονίζουν, ωστόσο ξεχωρίζει αυτή της Αντάρ Μπεν Σιμόν, της 20χρονης ανθυπολοχαγού που πέθανε ενώ έσωζε τις ζωές νεαρών συμπατριωτών της.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, η Αντάρ καταγόταν από την πόλη από τη Neve Ziv του Ισραήλ και ήταν διοικητής διμοιρίας νεοσύλλεκτων. Σκοτώθηκε το περασμένο Σάββατο όταν αντιμετώπισε κατά μέτωπο τους ενόπλους της Χαμάς.

«Η Αντάρ άφοβα συμμετείχε στη μάχη, πολεμώντας με όλες της τις δυνάμεις για να εξοντώσει τους τρομοκράτες και να υπερασπιστεί τη χώρα της», είπε η αδελφή της.

«Από μικρή η Αντάρ ονειρευόταν να γίνει μαχήτρια. Έζησε αληθινά το όνειρό της, θυσιάζοντας τη ζωή της στην πορεία», λένε οι συγγενείς της.

Προστάτεψε τους νεαρούς στρατιώτες

Ήταν μια συνηθισμένη μέρα στη στρατιωτική βάση στο Ζικίμ. «Το περασμένο Σάββατο η Αντάρ ήταν μεταξύ των αξιωματικών που ηγούνταν της ομάδας νεοσύλλεκτων. Όταν η Αντάρ και οι συνάδελφοί της διοικητές ανακάλυψαν τον μεγάλο αριθμό τρομοκρατών που είχαν διεισδύσει στη βάση, η άμεση προτεραιότητά τους ήταν να προστατεύσουν τους νεοσύλλεκτους».

Προστάτεψαν γρήγορα τους στρατιώτες οδηγώντας τους σε καταφύγια και ετοιμάστηκαν να αντιμετωπίσουν τον εχθρό.«Η Αντάρ ρίχτηκε άφοβα στη μάχη, πολεμώντας με όλες της τις δυνάμεις για να εξοντώσει τους τρομοκράτες και να υπερασπιστεί τη χώρα της, ενώ παράλληλα εξασφάλιζε την ασφάλεια των στρατιωτών της και θυσίασε τη ζωή της.

Μαζί με τους συντρόφους της, πολέμησε γενναία ενάντια και σχεδόν όλοι οι νεοσύλλεκτοι επέστρεψαν στα σπίτια τους αβλαβείς. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν τι απίστευτος ήρωας ήταν η Αντάρ, μια αληθινή Ισραηλινή ηρωίδα που έδωσε τα πάντα για τη χώρα που αγαπούσε τόσο βαθιά», πρόσθεσαν οι συγγενείς της.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας της, η μεγαλύτερη αδερφή της Αντάρ απέδωσε τα σέβη της με έναν εγκάρδιο φόρο τιμής:

«Εκείνο το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, ξύπνησα από τις σειρήνες και έστειλα αμέσως μήνυμα: «Αντάρ, είσαι στη βάση; Υπάρχουν συναγερμοί;» και εκείνη πάντησε, «Δεν μπορείς να φανταστείς τον φόβο. Πύραυλοι πετούν από πάνω μου, ακόμη και προσγειώνονται μέσα στη βάση», θυμάται η αδερφή της.

Η 20χρονη ανθυπολοχαγός που έσωσε νεοσύλλεκτους στο Ισραήλ | Pentapostagma

«Ήταν η πρώτη φορά που μου είπε ότι φοβάται και μετά στείλατε ξανά μήνυμα, λέγοντας: «Εννέα τρομοκράτες τρέχουν προς το μέρος μας».

«Σε παρακάλεσα να κρυφτείς και να προστατεύσεις τον εαυτό σου, αλλά εσύ παρέμεινες ηρωίδα, πρωτοστατώντας και θωρακίζοντας όλους τους άλλους. «Είμαστε στη θέση μας, τους περιμένουμε», με ενημέρωσες σαν να ήξερες ακριβώς τι επρόκειτο να συμβεί. Στη συνέχεια, στις 7:38 π.μ., έλαβα το τελευταίο σας μήνυμα, «Είμαστε σε μια μάχη. Οι στρατιώτες μου έχουν τραυματιστεί ». Συνέχισα να ρωτάω αν είσαι καλά, απελπισμένη για ένα σημάδι, αλλά δεν απάντησες ποτέ».

«Πόσο σου άρεσε να υπηρετείς στο στρατό», συνέχισε η αδερφή της. «Ήσουν αληθινή μαχήτρια, σε θαυμάζουν και σε σέβονται όλοι, ακόμα περισσότερο τώρα», είπε μεταξύ άλλων η αδερφή της Αντάρ

tilestwra