Ισραήλ: Συγκλονίζει γέροντας που ζει 50 χρόνια σε μοναστήρι στην έρημο

Μια σημαντική φυσιογνωμία από τους Αγίους Τόπους, ο γέροντας Χρυσόστομος, Ηγούμενος της Μονής Αγίου Γερασίμου στην έρημο της Ιεριχούς, συγκλόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ. Ο γέροντας απευθύνει δραματική έκκληση να σταματήσει το κακό.

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του για τα μη χειρότερα, να τους φωτίσει να σταματήσει το κακό τουλάχιστον εδώ. Τα πράγματα είναι επικίνδυνα» είπε ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Γερασίμου μιλώντας στην εκπομπή.

Αυτή τη φορά, όπως σημείωσε ο γέροντας Χρυσόστομος, τίποτα δεν προμήνυε τις δυσάρεστες εξελίξεις, όλα έγιναν αναπάντεχα.

Υπάρχει μίσος εκατέρωθεν, δικαιολογημένο αλλά και αδικαιολόγητο. Η επιδρομή που έγινε ήταν πολύ ξαφνική, κανείς δεν το περίμενε. Ο φανατισμός είναι το χειρότερο πράγμα. Ο Θεός να φυλάξει!

Στο μοναστήρι βρίσκονται συνολικά έξι μοναχοί ενώ ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους περίπου δέκα εθελοντές.

Η Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου βρίσκεται στην έρημο της Ιεριχούς, κοντά στον Ιορδάνη ποταμό και την επισκέπτονται πλήθος προσκυνητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο. Είναι ένα από τα παλαιότερα Ελληνικά Ορθόδοξα μοναστήρια και ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Αν και η Μονή δε βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας αλλά στη Δυτική Όχθη, ο γέροντας- που είναι η «ψυχή» της Μονής επί 50 χρόνια – γνωρίζει όσο λίγοι την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ.

tilestwra