Κέντρικ Ναν: 0/7 τρίποντα σε 2 αγώνες και 2/12 σουτ συνολικά

Η προσθήκη του Κέντρικ Ναν στον Παναθηναϊκό ήταν μια κίνηση που προκάλεσε προσδοκίες για ενίσχυση του δυναμικού της ομάδας. Ωστόσο, τα πρώτα δύο παιχνίδια του Αμερικανού γκαρντ με την πράσινη φανέλα, ένα στη Euroleague και ένα στη Basket League, έδειξαν ότι ο παίκτης θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον.

Στην αναμέτρηση με την Άλμπα στο Βερολίνο, ο Ναν αγωνίστηκε για λιγότερο από 8 λεπτά, σημειώνοντας 6 πόντους με 2/2 δίποντα και 0/5 τρίποντα. Η απόδοσή του δεν ήταν αυτή που αναμενόταν, κυρίως λόγω της δυσκολίας του να βρει ρυθμό και να ενσωματωθεί στο παιχνίδι της ομάδας. Στο παιχνίδι της 12ης Νοεμβρίου στο Nick Galis Hall κόντρα στον Άρη, ο Ναν δεν κατάφερε να σκοράρει, έχοντας 0/5 σουτ σε συνολικά 8:58 λεπτά συμμετοχής.

Η δυσκολία του Ναν να προσαρμοστεί δεν είναι ασυνήθιστη, καθώς το μπάσκετ στην Ευρώπη έχει διαφορετικούς ρυθμούς και τακτικές σε σχέση με το NBA. Οι άμυνες στην Ευρώπη είναι πιο ομαδικές και σκληρές, ενώ το παιχνίδι είναι περισσότερο επικεντρωμένο στο πέντε εναντίον πέντε. Επιπλέον, ο Ναν φαίνεται ακόμη να μην έχει εξοικειωθεί πλήρως με τους συμπαίκτες του και τα συστήματα του Παναθηναϊκού.

Η πορεία του Κέντρικ Ναν στις επόμενες αγωνιστικές θα είναι κρίσιμη για τον ίδιο και την ομάδα. Η προσαρμογή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και η ενσωμάτωσή του στην τακτική του Παναθηναϊκού θα κρίνουν την επίδρασή του στην ομάδα και τις επιδόσεις της στο μέλλον.



Το διαβάσαμε ΕΔΩ