Καιρός: Στο Γύθειο έπεσε η περισσότερη βροχή – Οι 4 περιοχές με έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σημαντικά ύψη βροχής έπεσαν στο Γύθειο Λακωνίας. Συνολικά σε τέσσερις περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες ως το βράδυ ενώ από το Σάββατο αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού

Με βροχερό καιρό ξύπνησαν οι κάτοικοι στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, το πρωί της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου.

Τα σημαντικότερα φαινόμενα, σύμφωνα με το meteo εντοπίστηκαν στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστερισκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο Γύθειο Λακωνίας και ήταν ίσο με 76 χιλιοστά.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 12:30 ώρα Ελλάδας.

Νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 09-11-2023/1230 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το καιρικό σύστημα που διέρχεται από τη χώρα, με κίνηση ανατολική νοτιοανατολική, επηρεάζει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν:

α. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες οι Κυκλάδες (κυρίως οι κεντρικές και νότιες) και η δυτική Κρήτη.

β. Μέχρι τις βραδινές ώρες το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Γιαννόπουλος: Καταιγίδες το Σάββατο σε όλη τη χώρα και… τα πρώτα χιόνια

Για την πορεία του καιρού μίλησε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια γρήγορη βελτίωση, σημειώνοντας που θα συνεχίσουν οι καταιγίδες και από πότε θα έρθουν οι πρώτες κρύες μέρες στη χώρα.

«Γρήγορη βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός ήδη στα ηπειρωτικά, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, όπου έχει και ήλιο, ενώ ο καιρός ανοίγει και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Καταιγίδες θα σημειωθούν μέχρι το βράδυ στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Όπως δηλώνει οι καταιγίδες θα σταματήσουν το βράδυ ενώ οι θερμοκρασίες θα κινηθούν κανονικά για την εποχή και λίγο πιο πάνω. Στην Αθήνα σήμερα θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά την πορεία του καιρού μέσα στην εβδομάδα, δεν περιμένουμε κάτι το αξιοσημείωτο με τις θερμοκρασίες να κινούνται στους 21 με 22 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές στους 22 με 24 βαθμούς.

Δείτε LIVE την πορεία του καιρού μέσω WINDY:

Σάββατο με επιδείνωση του καιρού και… τα πρώτα χιόνια

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συγκέντρωσε ο μετεωρολόγος, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου θα είναι μια μέρα πρόσκαιρης επιδείνωσης με βροχερό καιρό. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Αιγαίο. Η κακοκαιρία θα σημειωθεί μόνο το Σάββατο ενώ από εκείνη τη μέρα θα ξεκινήσει πρόσκαιρη πτώση θερμοκρασίας.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Έρχονται οι πρώτες κρύες μέρες

Μπορεί να άργησε το κρύο να έρθει όμως όπως αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος, «μπαίνει λίγο κρύο την Κυριακή και τη Δευτέρα για πρώτη φορά στη χώρα φέτος»

Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα κινηθεί στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη.

Ωστόσο παρά το πρώτο κρύο, εκεί που είπαμε ότι έρχεται χειμώνας, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου δεν θα υπάρξει άλλη ψυχρή εισβολή στη χώρα και οι μέρες θα χαρακτηρίζονται από αρκετό ήλιο και καλές θερμοκρασίες.