Καιρός: Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο – Τσατραφύλιας, Κολυδάς αναλύουν

Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό του καιρού για το Σαββατοκύριακο – Οι προγνώσεις Τσατραφύλια και Κολυδά

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επέλαση της νέας κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο 18-19 Νοεμβρίου, παρουσίασαν οι μετερωρολόγοι Θοδωρής Κολυδάς και Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιώντας μεταξύ άλλων για έντονα φαινόμενα που θα θυμίσουν… χειμώνα.

Το σκηνικό του καιρού θα χαρακτηρίζεται από θυελλώδεις ανέμους (8-9 και ριπές 10 μποφόρ) και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπως ανέφερε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Η θερμοκρασία, όπως σημειώνει ο κ. Κολυδάς, στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 – 8 βαθμούς Κελσίου.

Πάλληλα, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας επιβεβαιώνει πως θα έχουμε «πρόβα χειμώνα» αυτό το Σαββατοκύριακο με πολύ κρύο και παγερούς βοριάδες. «Ουσιαστικά πρόκειται για μία πολύ ψυχρή αέρια μάζα, η οποία θα αρχίσει να κατηφορίζει από τη βόρεια Ευρώπη την Παρασκευή και θα φτάσει στη χώρα μας το βράδυ της ίδιας ημέρας».

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος σε ανάρτηση του, η κακοκαιρία θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο ακόμα και 12-15 βαθμούς σε σχέση με τη θερμοκρασία της Παρασκευής. Ενδεικτικά στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή που θα είναι η πιο κρύα ημέρα η θερμοκρασία από τους 21-22 βαθμούς θα πάει στους 12-13 και στα βόρεια προάστια οι κάτοικοι την Κυριακή θα ξυπνήσουν με θερμοκρασία κοντά στους 6 βαθμούς! Επίσης στα χωριά της δυτικής Μακεδονίας ίσως δούμε και αρνητικές τιμές του θερμομέτρου.
  • Οι θυελλώδεις και παγεροί βοριάδες που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ το Σ/Κ και στα δύο πελάγη και θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Επίσης θα δημιουργήσουν αίσθηση μεγαλύτερου ψύχους στο ανθρώπινο σώμα.
  • Οι ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα ( πρωί μέχρι μεσημέρι). Επίσης το Σάββατο Θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές .Την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν παντού.
  • Θα πέσουν και χιόνια. Το Σάββατο νωρίς το πρωί στα ορεινά της Μακεδονίας (περίπου 1100-1200μ). Ίσως πασπαλίσει και στην κορυφή της Πάρνηθας.

Δείτε LIVE την πορεία των καιρικών φαινομένων μέσω WINDY: