Κακοκαιρία Elias: Κατά λάθος το μήνυμα 112 στην Αττική

Την ώρα που ηχούσαν τα κινητά στην Αττική είχε λιακάδα, ενώ το μήνυμα καλούσε όσους το έλαβαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους

Ακόμη ένα μπάχαλο κατέγραψε η κυβέρνηση  η οποία μετά την κατακραυγή εναντίον της για το γεγονός ότι τα μηνύματα του 112 έφτασαν μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, σήμερα και ενώ αναμένεται το χτύπημα της κακοκαιρίας Elias, στην Αττική ήχησαν προειδοποιητικά sms στα κινητά.

Συγκεκριμένα ενώ η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως ΠελοπόννησοςΚεφαλονιάΙθάκη και Ζάκυνθοςκάτοικοι της Αττικής έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα το νωρίς το απόγευμα της Τρίτης μηνύματα για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις για το επόμενο 24ωρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ηχούσαν τα κινητά στην Αττική είχε λιακάδα, ενώ το μήνυμα καλούσε όσους το έλαβαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Επιπλέον το αλαλούμ έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το προειδοποιητικό μήνυμα δεν ήρθε σε όλες της συσκευές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στον ίδιο όροφο κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας αλλά σε διαφορετικό δωμάτιο, ορισμένα κινητά άρχισαν να χτυπούν και άλλα όχι.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για λάθος συναγερμό, ενώ εξήγηση που δίνεται είναι ότι ορισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας «έπιασαν» το μήνυμα και άλλες όχι με αποτέλεσμα το sms να πάει σε ορισμένους κατόχους κινητών τηλεφώνων.

Στο γεγονός ότι έγινε λάθος συνηγορεί και το σχεδόν μία ώρα μετά την αποστολή των προειδοποιητικών μηνυμάτων, δεν έχει δημοσιευτεί στον λογαριασμό του 112 στο Facebook.tilestwra