Καλαμαριά: Για πρώτη φορά, μαθητής με οπτική αναπnρία θα κάνει παρέλαση


Μαθητής με οπτική αναπηρία θα κάνει παρέλαση για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη – «Είμαι ενθουσιασμένος», λέει ο μικρός Λέανδρος

Για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στη μαθητική παρέλαση ο Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης, ένας μαθητής με οπτική αναπηρία.

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Λέανδρος στέλνει το δικό του μήνυμα συμπερίληψης, για να ακουστεί σε όλα τα σχολεία, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη!

Με την αφοπλιστική του ειλικρίνεια και την εξωστρέφεια του, αποτελεί πηγή δύναμης για ολόκληρη την μαθητική κοινότητα και όχι μόνο.

«Μου αρέσει η γλώσσα και βρίσκω ενδιαφέροντα τα μαθηματικά. Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω φιλόλογος, μαθηματικός ή δημοσιογράφος. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παρελάσω, πρέπει όλα τα παιδιά που έχουν δυσκολίες να συμμετέχουν σε όλα», όπως λέει στην ΕΡΤ ο Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης μαθητής έκτης δημοτικού.

«Νιώθω περήφανος που το παιδί μου θα συμμετέχει στην παρέλαση, θέλουμε με αφορμή την εθνική επέτειο να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης», αναφέρει από την πλευρά του ο Φίλιππος Παπαχαραλαμπίδης, πατέρας του Λέανδρου.

Η κ.Ζωή Αναγνώστου, διευθύντρια του 17ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, όπου είναι μαθητής ο Λέανδρος στέκεται στον αγώνα που δίνεται καθημερινά για τη συμπερίληψη.

«Η συμπερίληψη είναι ένας διαρκής, καθημερινός αγώνας, ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας να συμπεριλάβει και να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά με αναπηρίες», όπως λέει.

Ευχή του Λέανδρου, να υπάρχει πρόβλεψη για συμπερίληψη, που αφορά όλα τα παιδιά, με ή χωρίς, αναπηρία.

tilestwra