«Κανείς δεν θα ξέρει πού θα βρίσκομαι, τα έχω όλα μυστικά»: Το σχέδιο της Χρονοπούλου για τον θάνατó της & η επιθυμία

Στα 90 της χρόνια, η Μαίρη Χρονοπούλου άφησε πίσω της αυτόν τον κόσμο. Μετά τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη, εξέφρασε την πεποίθησή της πως: «Όταν πεθάνω κανείς δεν θα ξέρει που θα βρίσκομαι, τα έχω όλα μυστικά».

Η αποκάλυψη αυτή προήλθε από την επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη να επιλέξει την αποτέφρωση ως τρόπος κηδείας, και αποτέλεσε το αφετηριακό σημείο για να μοιραστεί τα δικά της σχέδια για τη στιγμή που θα έφευγε από τη ζωή.

Μαίρη Χρονοπούλου: Τα όσα είπε σχετικά με το θάνατό της

«Εγώ το κάνω συμβολαιογραφικά. Όλη τη διαδικασία παραλαβής της σορού μου, όταν εγκαταλείψω αυτόν τον κόσμο, διότι δεν είναι μόνο η καύση που με απασχολεί αλλά κι όλη η διαδικασία που θα προηγηθεί. Τα έχω όλα μυστικά, όπως κι όλη αυτή την ιστορία, υπό απόλυτη σεμνότητα και λιτά. Η τελευταία μου εναπόθεση θα είναι σε χρώμα λευκό. Κι όχι φέρετρο. Κανείς δεν θα ξέρει που θα βρίσκομαι. Το τελευταίο “πάρτι” έχει άλλο πλάνο», έλεγε τότε η σπουδαία ηθοποιός.

Η αείμνηστη ηθοποιός συνέχισε λέγοντας: «Η καύση είναι ένας εξαγνισμός! Είναι προτιμότερο να σε σπαράζουν σκαθάρια και σκουλήκια; Δείξε μου -σε όλη την ανθρώπινη ιστορία- έναν αθάνατο! Έζησε ποτέ κανείς αιώνια; Μια απλή μετάβαση είναι, Είναι η μοίρα μας. Τώρα, αν με ρωτάς πώς θα πάρουν οι φίλοι μου αυτή την απόφασή μου; Εκείνο που είναι βέβαιο, ένας πολύ αγαπητός μου άνθρωπος γίνεται έξαλλος όταν το ακούει. Είπε ότι θα κάνει το παν για να το εμποδίσει! Λυπάμαι, καλέ μου, που οι απόψεις μας διίστανται!».

tilestwra