Κασσελάκης από ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης: «Ξέρω ότι είναι εξαντλητικό το επάγγελμα γιατί ο Τάιλερ ήταν διασώστης»

«Είστε οι άριστοι της κοινωνίας με όλη την έννοια της λέξης κι εμείς ως πολιτεία πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Είμαι δίπλα σας» είπε στους γιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεναγήθηκε σε ασθενοφόρο και στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ.

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ του ζήτησαν τη στήριξη του στην έκκληση τους για οικονομική ενίσχυση, καθώς καλούνται να σώζουν ζωές μόλις με τον βασικό μισθό.

«Είναι αδιανόητο είναι απάνθρωπο, είναι ανήθικο έχουμε ηθική ευθύνη ως κοινωνία για να σας ανταμείψουμε για αυτό που παρέχετε, το οποίο είναι η ζωή. Ζωή στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε «Ζητώ συγγνώμη που είναι αυτή η κατάσταση στο ΕΚΑΒ και πρέπει να την αλλάξουμε».

Ο συντονιστής του ΕΚΑΒ απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του μίλησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, με τον δεύτερο να απαντάει ότι γνωρίζει σε βάθος τις αντιξοότητες, καθώς και ο σύντροφος του έχει δουλέψει ως διασώστης.

«Είναι εξαντλητικό το επάγγελμα, χρειάζεται νέους στο σώμα και καλύτερη ψυχή για να ανταπεξέλθεις σε όλα αυτά που συντελούν σε ανθρώπινη κοινωνία», με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά «τα γνωρίζω γιατί και ο Τάιλερ ήταν διασώστης».

Ο επί 4 χρόνια συντονιστής του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Υστερούμε αριθμητικά όχι σε εκπαίδευση η εξοπλισμό είναι πολύ κρίσιμο να υπάρχει το προσωπικό τεράστιο πρόβλημα ο μέσος όρος ηλικίας διασωστών στην κίνηση είναι 53-54 ετών πηγαίνουν συνάδελφοι σε χειρότερη κατάσταση από το περιστατικό!».

Τον κ. Κασσελάκη υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Ράνια Θρασκιά, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο βουλευτής του Κιλκίς Πέτρος Παπάς.

tilestwra