Κασσελάκης: «Πρώτα ο Θεός, θα διαχωρίσουμε Κράτος – Εκκλησία»

Για ακόμα μία φορά, ιδιαίτερη συζήτηση προκαλεί μία κουβέντα του υποψήφιου προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, καθώς στις δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στην Καβάλα είπε «πρώτα ο Θεός θα προχωρήσουμε στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε την Καβάλα, με την πόλη της βόρειας Ελλάδας να αποτελεί έναν από τους τελευταίους σταθμούς της περιοδείας του λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γνωστό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας και στις σημερινές (22.9.2023) δηλώσεις του, επανέλαβε αυτή τη θέση λέγοντας ότι «πρέπει να υπάρξει σταδιακή μετάβαση στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Αυτή γενικά είναι η προσέγγισή μου».

«Τα υπόλοιπα θα τα βγάλουμε ως σχέδιο, πρώτα ο Θεός…», συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και κατάλαβε μόνος του τι είπε. Γι’ αυτό και χαμογέλασε, λέγοντας ότι αυτό που είπε ήταν «λάθος έκφραση», στο βίντεο από την εκπομπή TLive με την Τατιάνα Στεφανίδου.tilestwra