Κόλασn στο Ισραήλ: Ισοπεδώνεται η Γάζα – Νεκpά εκατοντάδες παιδιά και γυναίκες

Με την ισοπέδωση της Γάζας απαντά σήμερα, Δευτέρα 9/10 το Ισραήλ στην επίθεση που έκανε η Χαμάς στο Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις στο Ισραήλ και τη Γάζα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τις δύο πλευρές να μάχονται για την ανακατάληψη και διατήρηση των εδαφών, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ωστόσο την απώλεια πάνω από 1.200 ανθρωπίνων ζωών μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 687 άνθρωποι και άλλοι 3.726 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν 140 παιδιά και 105 γυναίκες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Aεροσκάφη ισοπεδώνουν κτίρια στη Γάζα ενώ τη δημοσιότητα έρχονται βίντεο από τις ισραηλινές επιχειρήσεις με αναφορές για δεκάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, «πάνω από 500 στόχοι», θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, επλήγησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα σε αεροπορικά πλήγματα και βολές του πυροβολικού στον θύλακα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Νεαρός κρατάει το άψυχο σώμα του αδερφού του.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αεροσκάφη, ελικόπτερα (…) και το πυροβολικό έπληξαν πάνω από 500 στόχους (σ.σ. θέσεις) των τρομοκρατών της Χαμάς και του (Παλαιστινιακού) Ισλαμικού Τζιχάντ», ανέφερε ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η επίθεση εξαπολύθηκε το Σάββατο τα ξημερώματα εν μέσω της αργίας του Σαββάτου για τους Εβραίους και 50 χρόνια συν μία ημέρα μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, ένας συμβολισμός που δεν επιλέχθηκε τυχαία.

 

Στη δημοσιότητα έρχονται βίντεο από τις ισραηλινές επιχειρήσεις με αναφορές για δεκάδες νεκρούς. Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, ανακοίνωσε σχέδιο για τον «ολικό αποκλεισμό» της Λωρίδας της Γάζας. Επιβάλλουμε πλήρη πολιορκία στη Γάζα», ανέφερε ο Γκαλάντ σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του. «Ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα», υπογράμμισε, σχολιάζοντας ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται στο πλαίσιο της μάχης του Ισραήλ εναντίον «αποκτηνωμένων ανθρώπων».

Τα βίντεο σοκ του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ

Ο ισραηλινός υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή να σταματήσει αμέσως η υδροδότηση της Λωρίδας της Γάζας από τη χώρα του.

Έκρηξη δίπλα σε δημοσιογράφο του BBC

Mία ισχυρότατη έκρηξη ακούστηκε πολύ κοντά από το σημείο όπου δημοσιογράφος του BBC μετέδιδε το ρεπορτάζ του από τη Γάζα. Πρόκειται για τον Ρούσμπι Άμπου Αλούφ, ο οποίος βρισκόταν στον «αέρα» όταν η μετάδοση για τα όσα εξελίσσονται στο Ισραήλ, διακόπηκε. Η παρουσιάστρια Μαριάμ Μοσίρι είπε πως η έκρηξη ακούστηκε «πολύ κοντά».

Στη συνέχεια τον ρώτησε αν μπορεί να παραμείνει στο ίδιο σημείο ή θα χρειαστεί να μετακινηθεί.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη Χαμάς, τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι και οι ένοπλοι που τους φρουρούσαν έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες Κυριακή 08/10, λόγω των ισραηλινών επιδρομών, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η παλαιστινιακή οργάνωση.

«Οι βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύκτας και σήμερα εναντίον της Λωρίδας της Γάζας οδήγησαν στον θάνατο τεσσάρων ομήρων και των φυλάκων τους», δήλωσε ο Αμπού Ουμπάιντα εκπρόσωπος του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι σειρήνες ήχησαν νωρίτερα και πάλι στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς δέχτηκε νέα επίθεση από τη Χαμάς με ρουκέτες που εκτοξεύονταν από τη Λωρίδα της Γάζας. Στο στόχαστρο της Χαμάς βρέθηκαν μεγάλες πόλεις, όπως το Τελ Αβίβ και η Ιερουσαλήμ, όπου ήχησαν ξανά οι σειρήνες συναγερμού για ρουκέτες και γρήγορα ακολούθησαν αρκετές εκρήξεις.

Τουλάχιστον 560 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 2.900 έχουν τραυματισθεί στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον αποκλεισμένο θύλακο από προχθές, Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν μέσα στη φτώχεια στη Λωρίδα της Γάζας, μία πυκνοκατοικημένη περιοχή στην οποία το Ισραήλ έχει επιβάλει αυστηρό αποκλεισμό από το 2007.

 

Δείτε βίντεο από drone: Μεγάλες καταστροφές στη Γάζα μετά τις ισραηλινές επιδρομές

Τεράστιο είναι το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε το μπαράζ αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ στην πόλη της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο και δεσμεύτηκε ότι θα μετατρέψει τη Γάζα σε «νησί ερειπίων» ως αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στα νότια σύνορα του Ισραήλ το Σάββατο.

Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές, όπως δείχνει και το βίντεο από drone που δημοσίευσε ο Guardian.

Δείτε βίντεο από τη διάσωση των πολιτών μέσα από τα συντρίμμια

tilestwra