Λάκης Γαβαλάς: «Το λάδι έχει ακριβύνει, το χρησιμοποιώ μόνο για ξεμάτιασμα»

Ο Λάκης Γαβαλάς είχε την ευκαιρία να μοιραστεί τις σκέψεις του σχετικά με τη μαγειρική στην εκπομπή “Π.Ο.Π. Μαγειρική” στην ΕΡΤ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ανέφερε το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η μαγειρική στη ζωή του και πώς το φαγητό μπορεί να είναι ένας τρόπος να συνδεόμαστε με τις αναμνήσεις και τους ανθρώπους που αγαπάμε.

«Είχαμε πολύ μικρές γειτονιές και πήγαινα να παίξω στην αυλή που μετά έγιναν οι φυλακές Κορυδαλλού. Πού να ήξερα ότι θα με φιλοξενούσαν χρόνια μετά! Έμπαινα στην κουζίνα με τη μαμά αλλά δεν ασχολήθηκα με τη μαγειρική πριν πάω στην Ιταλία. Πήγα στα 19 και ήταν τα πιο δύσκολά μου χρόνια σε επίπεδο πειθαρχίας. Δεν ξεφεύγω ποτέ από την πειθαρχία, δεν πίνω, δεν ερωτεύομαι. Καλά με πήγε μέχρι σήμερα, δυστυχισμένοι οι άλλοι που τους απορρίπτω αλλά τι να κάνουμε;

Το λάδι έχει ακριβύνει, το χρησιμοποιώ μόνο για ξεμάτιασμα! Τώρα ζω σε ένα μικρό σπίτι σε σχέση με παλιά που είχα δύο σεφ και είχα 15 άτομα να καθαρίζουν σκόρδα και κρεμμύδια» ανέφερε ο Λάκης Γαβαλάς.

«Είχα το αβαντάζ να μου φέρνουν από έξω και ο μόνος βοηθός που μου έμεινε μου έφερνε κάποιες φορές. Επίσης είχα δύο συγκρατούμενους που μαγείρευαν τέλεια. Στη φυλακή μπορείς να αγοράσεις υλικά, υπάρχει μανάβης, μπακάλης και ένα μικρό κουζινάκι που μαγειρεύεις. Ο Κορυδαλλός είναι μια μεταγωγική φυλακή, δεν είναι κλειστή όπως του Μαλανδρίνου που έχω πάει. Δεν έχω πάει σε άλλη. Να με πάνε σε καμιά αγροτική να βρω έναν αγρότη, να ζούμε τον έρωτά μας, να σπέρνουμε, να θερίζουμε.

Ό,τι είναι να φέρει η ζωή, να μην μου το φέρει απότομα και μακριά από τα προσφιλή μου άτομα» είπε μεταξύ άλλων ο Λάκης Γαβαλάς.

Στο τέλος αποκάλυψε ότι έχει φύγει από παρέα στη Κύθνο επειδή υπήρχε αγγούρι σε πιάτο με ψάρι: «Όπως κάνεις το αγγούρι, θα κλείσω τη μύτη… Έχω “φάει” πολλά στη ζωή μου»

tilestwra