Μήνυμα στήριξης του Ερίκ Καντονά στην Παλαιστiνη

O Ερίκ Καντονά υποστηρίζει ανοιχτά τους Παλαιστίνιους, αναφορικά με τις μάχες που λαμβάνουν χώρα σε Γάζα και Ισραήλ το τελευταίο διάστημα.

Ο Γάλλος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκαθάρισε πως το μήνυμα του δεν έχει καμία σχέση με την Χαμάς και πιθανή υποστήριξη των πράξεων τους, αλλά έχει να κάνει με τον λαό της Παλαιστίνης τον οποίο όπως και ανέφερε, το Ισραήλ του κλέβει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα εδώ και 75 χρόνια.

Αναλυτικά όσα έγραψε στη δημοσίευσή του:

«Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων δεν σημαίνει ότι είστε υπέρ της Χαμάς. Το να λες «Ελεύθερη Παλαιστίνη» δεν σημαίνει ότι είσαι αντισημίτης ή «θέλεις να φύγουν όλοι οι Εβραίοι».

Ελεύθερη Παλαιστίνη σημαίνει ελεύθεροι Παλαιστίνιοι από την ισραηλινή κατοχή που τους κλέβει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους εδώ και 75 χρόνια. Ελεύθερη Παλαιστίνη σημαίνει να σταματήσει να εγκλωβίζει 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά.

Ελεύθερη Παλαιστίνη σημαίνει τέλος στο απαρτχάιντ που επέβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση. Ελεύθερη Παλαιστίνη σημαίνει να δώσει στους Παλαιστίνιους τον έλεγχο των βασικών υποδομών στη γη τους».

tilestwra