Μαίρη Χρονοπούλου: Η επιθυμία της για καύσn και όχι ταφή – «Για όνομα του Θεού, όχι κηδείες – Δεν θέλω να ξέρει κανείς πού θα είμαι»

“Θέλω να έχω ένα καλό τέλος, σιχαίνομαι τα γεράματα – Η καύση είναι ένας εξαγνισμός – Είναι προτιμότερο να σε σπαράζουν σκαθάρια και σκουλήκια;” είχε πει η Μαίρη Χρονοπούλου σε συνέντευξή της

Την επιθυμία της τόσο για τα τελευταία χρόνια της ζωής της, όσο και για το σώμα της μετά θάνατον, είχε εκφράσει η Μαίρη Χρονοπούλου.

Η σπουδαία ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 6 Οκτωβρίου 2023, στα 90 της χρόνια. Νοσηλευόταν διασωληνωμένη στην Εντατική του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε στο σπίτι της την Κυριακή (01/10) και η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη.

Μιλώντας στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο για την εκπομπή “Ελένη” της Ελένης Μενεγάκη, είχε πει μεταξύ άλλων για τα γηρατεία και τον θάνατο: “Δεν θέλω να γεράσω, να ακολουθήσω το DNA των θηλυκών της οικογένειας μου. Είναι τραγικό. Η μαμά μου έφτασε 107 ετών, η γιαγιά μου 99,5 και η προγιαγιά μου 106. Δεν θέλω αυτό το φρικτό μάκρυμα της ζωής μου. Θέλω να έχω ένα καλό τέλος. Σιχαίνομαι τα γεράματα. Θα μου πεις δεν είσαι μεγάλη; Είμαι αλλά προσπαθώ να μην είμαι”.

Μαίρη Χρονοπούλου: Η επιθυμία της για καύση μετά θάνατον

Έναν περίπου χρόνο πριν, η Μαίρη Χρονοπούλου είχε μιλήσει ανοιχτά για την επιθυμία της να καεί μετά τον θάνατό της.

“Εγώ το κάνω συμβολαιογραφικά. Την όλη διαδικασία παραλαβής της σορού μου, όταν εγκαταλείψω αυτόν τον κόσμο -διότι δεν είναι μόνο η καύση που με απασχολεί αλλά κι όλη η διαδικασία που θα προηγηθεί. Τα έχω όλα μυστικά, όπως κι όλη αυτή την ιστορία, υπό απόλυτη σεμνότητα και λιτά. Η τελευταία μου εναπόθεση θα είναι σε χρώμα λευκό. Κι όχι φέρετρο. Κανείς δεν θα ξέρει πού θα βρίσκομαι.

Το τελευταίο “πάρτι” έχει άλλο πλάνο. Η καύση είναι ένας εξαγνισμός! Είναι προτιμότερο να σε σπαράζουν σκαθάρια και σκουλήκια; Δείξε μου -σε όλη την ανθρώπινη ιστορία- έναν αθάνατο. Έζησε ποτέ κανείς αιώνια; Μια απλή μετάβαση είναι! Είναι η μοίρα μας. Τώρα, αν με ρωτάς πώς θα πάρουν οι φίλοι μου αυτήν την απόφασή μου; Εκείνο που είναι βέβαιο, ένας πολύ πολύ αγαπητός μου άνθρωπος γίνεται έξαλλος όταν το ακούει. Κι είπε ότι θα κάνει το παν για να το εμποδίσει! Λυπάμαι, καλέ μου, που οι απόψεις μας διίστανται” είχε πει στην Espresso η Μαίρη Χρονοπούλου.

Σε άλλη της συνέντευξη η Μαίρη Χρονοπούλου είχε πει: “Δε θέλω να ξέρει κανείς πού θα είμαι. Ήρεμα, διακριτικά. Για όνομα του Θεού, όχι κηδείες. Πιστεύω στη σεμνότητα της αποχώρησης. Η μετάβασή μου σε έναν άλλο κόσμο είναι πολύ σοβαρό πράγμα και θέλω να γίνει σεμνά και λιτά. Δε θέλω να γεράσω πάρα πολύ. Ήδη είμαι μεγάλη”.

tilestwra