Μαθεύτηκε από τον Κώστα Γιαννόπουλο – Το τεράστιο ποσό & η σπουδαία κίνηση της Μαίρης Χρονοπούλου

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, σε συνέντευξή του στο protothema.gr, αποκάλυψε ότι αρνήθηκε μεγάλη δωρεά της Μαίρης Χρονοπούλου στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, διότι θα έμενε χωρίς χρήματα.Ειδικότερα, είναι γνωστή η επιθυμία της ηθοποιού να περάσουν το σπίτι της Παιανίας και ένα διαμέρισμα στην Αχαρνών στην κατοχή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ωστόσο, άγνωστη είναι η πρόθεσή της να δωρίσει κι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο αρνήθηκε ο πρόεδρος του.

Η τεράστια προσφορά της Χρονοπούλου στον Κώστα Γιαννόπουλο

Όπως εξομολογήθηκε ο Κώστας Γιαννόπουλος «εκτός από το σπίτι της Παιανίας, η Μαίρη Χρονοπούλου έχει αφήσει στο Χαμόγελο κι ένα διαμέρισμα που είχε στην Αχαρνών. Πριν από αρκετά χρόνια με κάλεσε να μου πει πως σέβεται απόλυτα το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού» και πως είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Ανδρέα, που υπήρξε ο εμπνευστής της όλης ιδέας. Ζήτησε μάλιστα να με δει, γιατί ήθελε να βοηθήσει οικονομικά. Έτσι βρεθήκαμε και φάγαμε μαζί και μας πρότεινε να μας δώσει τότε 2 εκατομμύρια δραχμές. Ένα αρκετά σεβαστό ποσό για την εποχή εκείνη. Μιλώντας μαζί της κατάλαβα πως αυτά ήταν τελευταία της χρήματα και πως μετά δεν θα της είχε μείνει δεκάρα τσακιστεί για να ζήσει. Μας τα έδινε όλα γιατί αυτή ήταν η Μαίρη. Φυσικά και με ευγενικό τρόπο δεν δέχτηκα την προσφορά της».

Και συμπληρώνει «από τότε η Μαίρη ήθελε να ήταν πιο κοντά στο έργο μας, με αποτέλεσμα να έχουμε συχνές επαφές μαζί της. Έτσι θέλησε να μας αφήσει το σπίτι της Παιανίας και το διαμέρισμα στην Αχαρνών. Μάλιστα πρόλαβε κι έζησε το αποτέλεσμα της προσφορά της, καθώς εκεί έμεναν δυο φοιτήτριες μας, παιδιά του Χαμόγελου, μέχρι και που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Γι αυτό ήταν τόσο χαρούμενη κι ευτυχισμένη».Όσον αφορά το τι θα γίνει με το σπίτι της Παιανίας, ο Κώστας Γιαννόπουλος επεσήμανε «στόχος μας το σπίτι στην Παιανία να μείνει όπως είναι, για να θυμίζει στις επόμενες γενιές την μεγάλη σταρ. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να πουληθεί σε καμία περίπτωση. Τα παιδιά θα φυτέψουν δέντρα και φυτά στο κήπο κι ίσως φιλοξενηθούν στο κτήμα και κάποια ζώα».Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σελίδα του “Χαμόγελου του Παιδιού” έχουν αναρτηθεί, τις τελευταίες μέρες, στιγμές από τα τελευταία της γενέθλια, που ήταν μια έκπληξη των παιδιών και του Κώστα Γιαννόπουλου.

«Αν προσέξετε τα κεράκια είναι ο αριθμός 100 γιατί εκείνη το ζήτησε σαν αστείο. Η Μαίρη μας δίδαξε δύναμη, γιατί ήταν ένας άνθρωπος που πονούσε συνέχεια από όλα αυτά τα θέματα υγείας που την είχαν βρει κι όμως ήταν τόσο περήφανη που δεν ήθελε και πολλές φροντίδες. Γι αυτό και σε όσους λένε διάφορα αυτές τις ημέρες, έχω να τους πω ν αφήσουν την ψυχή της να φύγει ήρεμη και να μην λένε όλα αυτά δεν είναι σωστό», κατέληξε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

fanpage