Μαθεύτηκε η αιτία θανάτου: Ανείπωτος θρήνος για την 20χρονη δόκιμη Μαριάννα, το εκπαιδευτικό ταξίδι & η τραγωδία

Η 20χρονη Μαριάννα σκόρπισε θλίψη στην Κω με τον θάνατό της, έπειτα από την ασθένειά της, μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου και να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η υγεία της Μαριάννας Τσίγκα, ενώ αρχικά παρουσίασε βελτίωση και πήγαινε καλύτερα και ήταν έτοιμη να επιστρέψει στην Κω, επιδεινώθηκε ραγδαία και τελικά κατέληξε προχθές, Κυριακή, το πρωί, από μία μολυσματική ασθένεια που προκλήθηκε από τσίμπημα κουνουπιού.

Η δόκιμος φοιτούσε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου-Σχολή Πλοιάρχων και σύμφωνα με το kosnews24.gr, αύριο, Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, συγγενείς και φίλοι θα της πουν το τελευταίο αντίο, ενώ η σορός της θα βρίσκεται, στις 16:00, στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στο Ζηπάρι.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για την 20χρονη Μαριάννα

Όπως επισημαίνεται: «Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023. Διενεργείται προανάκριση».

Επίσης, κλειστοί θα είναι αύριο, οι παιδικοί σταθμοί Ζηπαρίου και Πυλίου, ως ένδειξη πένθους την ημέρα της κηδείας της άτυχης κοπέλας.

Συγκλονισμένος με τον θάνατο της 20χρονης Μαριάννας ο υπουργός Ναυτιλίας

Συγκλονισμένος με τον θάνατο της αδικοχαμένης κοπέλας, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης.

20χρονη Μαριάννα αιτία θανάτουtilestwra