Μακροζωία: Μια νευροψυχολóγος απoκαλύπτει το μυστικó για την κατακτóσουμε – 6 χρήσιμες συμβουλές

Αν και η μέριμνα για την σωματική υγεία αποτελεί κομβικό σημείο για την επίτευξη πολλών και ποιοτικών χρόνων ζωής, εντούτοις το κλειδί της μακροζωίας δεν κρύβεται εκεί όπως επισημαίνει η ειδική νευροψυχολόγος Δρ Diane Roberts Stoler

Πολλοί αναζητούν το μυστικό ή τα μυστικά της μακροζωίας. Είναι άραγε ένα αμινοξύ ή ένα συνολικό πρόγραμμα διατροφής που θα μας εξασφαλίσει τα πολλά και καλά χρόνια ζωής; Είναι μήπως μια άσκηση ή περιλαμβάνει τη φροντίδα και για την ψυχική υγεία; «Οι συζητήσεις σχετικά με το προσδόκιμο ζωής και την ποιότητα υγείας έχουν παραδοσιακά επικεντρωθεί στη σωματική υγεία. Όμως η σημασία της ψυχικής ευεξίας αναγνωρίζεται πλέον ως καθοριστική για την μακροζωία και ευζωία», επισημαίνει η νευροψυχολόγος δρ Diane Roberts Stoler και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Εκπαίδευση (Ed.D.).

Τα συναισθήματά μας, οι σκέψεις μας και ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε με τους άλλους αλλά και αρνητικές εμπειρίες όπως η κατάθλιψη, η μοναξιά και το άγχος είναι στοιχεία που επηρεάζουν το μήκος και την ποιότητα της ζωής, σημειώνει η ειδικός και εξηγεί πώς η βελτίωση της ψυχικής υγείας μπορεί να οδηγήσει στη μακροζωία, χάρη:

Η Δρ Diane Roberts Stoler, νευροψυχολόγος

tilestwra