Ματούλα: Σε αυτó το διαμέρισμα στο Πεδίον του Άρεως ήταν νεκρń έξι μέρες – «Έβγαıναν μυγάκıα κάτω από την πόρτα»

Νεκρή μέσα στο σπίτι της φέρεται να ήταν εδώ και 6 ημέρες η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου, η σορός της οποίας εντοπίστηκε χθες Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Η κάμερα του Alpha βρέθηκε στο σπίτι της, σε ένα διαμέρισμα στο Πεδίον του Άρεως, όπου διέμενε τους τελευταίους δύο μήνες.

Όπως είπαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας, τελευταία φορά που την είδαν ήταν την περασμένη Τετάρτη, όταν συνομιλούσε με κάποιον άνδρα που εργάζεται στην ασφάλεια του κτιρίου. Από τότε και έπειτα τα ίχνη της χάθηκαν…

Έτσι, μετά από έξι ημέρες, οι ένοικοι μπήκαν στη βεράντα του διαμερίσματός της όπου βρήκαν τη σορό της σε προχωρημένη σήψη.

“Ειδοποιήσαμε τις Αρχές γιατί έβγαιναν κάτι μυγάκια κάτω από την πόρτα” είπε χαρακτηριστικά ένοικος της πολυκατοικίας.

Ποια ήταν η Ματούλα

Η Ματούλα αποτέλεσε είδωλο στο καλλιτεχνικό στερέωμα της δεκαετίας του 1970 και βρέθηκε στο πλευρό μεγάλων προσωπικοτήτων όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, η Ζωή Λάσκαρη και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών είχε κλειστεί στο αναμορφωτήριο από τον ίδιο της τον πατέρα. Το παράπτωμά της ήταν βαρύ για την εποχή. Είχε δημιουργήσει ερωτική σχέση με τον ηθοποιό Ανδρέα Μπάρκουλη. Ήταν ανήλικη και ανύπαντρη.

Ο πατέρας της, στρατιωτικός στο επάγγελμα, θεώρησε ότι είχε θιγεί η τιμή και η υπόληψη της οικογένειάς του και έκλεισε την κόρη του Ματούλα στο αναμορφωτήριο, για να την τιμωρήσει και να την κάνει να αποκαλύψει ποιος ήταν ο σύντροφός της. Η ίδια τότε υπέμεινε τον εγκλεισμό της και δεν αποκάλυψε τον εραστή της.

Σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις, η “Ματούλα του Κολωνακίου” είχε μιλήσει στην στην Espresso για την περιπέτειά της με τα ναρκωτικά: “Εμπειρίες γέμιζα τη ζωή μου, γι’ αυτό και μπόρεσα και βγήκα από αυτό το λούκι. Και είμαι περήφανη που λέω τις εμπειρίες μου σε παιδιά που είναι σε αυτό τον δρόμο και προσπαθώ να τους πάω στον κανονικό. Και στα παιδιά αυτά τούς λέω: “Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θέλω να έρθεις, γιατί είναι η ζωή”.

Πριν από μερικούς μήνες, η ίδια ζητούσε βοήθεια προκειμένου να βρει στέγη, καθώς είχε λάβει ένταλμα έξωσης από το σπίτι της στον Ευαγγελισμό. Για τον γιο της Λορέντζο Καριέρε, τότε είχε πει. “Δεν έχει ενδιαφερθεί ο γιος μου. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ας είναι καλά το παιδί εκεί που είναι”.

tilestwra