Μαύρα μαντάτα: Ανησυχία για την «επιδημία» που σαρώνει ήδη την Αθήνα – Τα μέτρα προστασίας και τι δεν πρέπει να κάνουμε

Μετά την πρόσφατη επιδημία κοριών στη Γαλλία, όπου πολλοί Γάλλοι έχουν αρχίσει να δημοσιεύουν βίντεο με αυτά τα έντομα, η συζήτηση έχει μετακινηθεί και στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Ακτοπλόων και Μεταφορών Εμπορευμάτων (ΣΕΑΜΕ), Γιώργος Λάμπρου, παρουσίασε το θέμα κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. Επεσήμανε ότι ο κοριός είναι ένα είδος εντόμου ταξιδιώτη, το οποίο μπορεί να μεταφερθεί εύκολα μέσω αποσκευών σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Επίσης, υπογράμμισε ότι οι κοριοί μπορούν να βρεθούν σε δημόσια μέσα μεταφοράς, πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι κοριοί προτιμούν να κρύβονται σε εσοχές για να δημιουργήσουν τις φωλιές τους, και τα τσιμπήματά τους μπορούν να προκαλέσουν αίσθηση “γάζωματος” στο δέρμα.

Γιώργος Λάμπρου: Τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ1

«Κοριούς θα βρούμε οπουδήποτε: σε ξενοδοχεία, σε στρατόπεδα, σε δομές προσφύγων και μεταναστών, ακόμη και σε διαμερίσματα. Είναι κλασική η αναφορά ότι βρέθηκε κοριός σε διαμέρισμα έπειτα από ένα ταξίδι» τόνισε ο κ. Λάμπρου και συνέστησε «να μην μας πιάνει πανικός» ανέφερε ο κ. Λάμπρου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει λόγος για ακραία μέτρα και να μη θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Είδαμε σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνεται αλόγιστη χρήση χημικών σε επιφάνειες που ακουμπούν σε δέρμα, όπως σε καναπέδες, σε στρώματα, σε καρέκλες κλπ. Έχουμε δει ψεκασμούς ακόμη και σε ρουχισμό που είναι αδικαιολόγητοι».

Ο κ. Λάμπρου υποστήριξε ότι «τη θερινή περίοδο που υπάρχει αυξημένη ροή πληθυσμού, βλέπουμε να υπάρχουν περισσότεροι κοριοί όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές τουριστικές περιοχές».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

tilestwra