Με 7 λέξεις «έδειξε» το τέλος: O Βορίδης τα είπε όλα για την θριαμβευτική νίκη του Κασσελάκη

«Είναι το τέλος της Αριστεράς στην Ελλάδα» είπε μεταξύ άλλων ο ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε από την Κέρκυρα ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης λέγοντας ότι είναι το τέλος της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Ο Μάκης Βορίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού εξέφρασε τον σεβασμό του στις επιλογές των φίλων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, των πολιτών, όλων όσων ψήφισαν τον Στέφανο Κασελάκη είπε: «.. έχω και συγκεκριμένες απόψεις. Νομίζω, ότι είναι το τέλος της Aριστεράς στην Ελλάδα. Δηλαδή ξέρετε αυτή η Αριστερά, έχει μία παράδοση και η οποία πάει παλιά. Για όσους έχουμε μία στοιχειώδη, έτσι συγκροτημένη εικόνα, του τι έχει συμβεί και ποια είναι διαδρομή της, αυτός ο χώρος, ήταν η διάσπαση από το ΚΚΕσωτερικού του 1968 ,ήταν ευρωκομμουνισμός, ήταν ο Μπερλιγκουέρ, ήτανε ο Κομμουνισμός με Δημοκρατία και όχι με τη δικτατορία του προλεταριάτου, ήταν όλη αυτή η ιστορική συζήτηση, που ανέδειξε μεγάλες φυσιογνωμίες, το Λεωνίδα Κύρκο, όλη η ιστορική διαδρομή στη μεταπολίτευση.

Και όλο αυτό καταλήγει σήμερα, στο ότι ένας άνθρωπος, εμφανίστηκε να κάνει διακοπές, έβαλε υποψηφιότητα και κέρδισε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζοντας όλα του τα ιστορικά στελέχη, όλους τους υπουργούς του, όλα τα πρωτοκλασάτα του στελέχη.

Επομένως ,αυτό για μένα είναι τι..; είναι η λογική συνέχεια της στρατηγικής ήττας, που έχει υποστεί η συγκεκριμένη έκφραση της Αριστεράς, από τις εκλογές και μετά.

Το λογικό παρακολούθημα, είναι τόσο βαριά η ήττα, που έχουν υποστεί από την Κυβέρνηση από το 32 στο 21, από το 21 στο 17, στη αποχώρηση του Τσίπρα ,στην υποψηφιότητα όλων των πρωτοκλασσάτων στελεχών και τελικώς στην ήττα τους από τον Κασελάκη, που ουσιαστικά αποδεικνύει το ότι μία συγκεκριμένη αντίληψη, ευτυχώς για τη χώρα μας βρίσκεται σε αποδρομή. Τώρα ,το πώς θα τα πάει ο Κασελάκης, φυσικά θα τα δούμε, αλλά νομίζω, ότι ως πρώτο συμπέρασμα, αυτό μπορεί να καταγραφεί να αποτυπωθεί ως προϊόν της επιλογής που έκαναν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί οι οποίοι, πήγαν να ψηφίσουν. Αυτό νομίζω, ότι είναι το συμπέρασμα το πολιτικό συμπέρασμα αυτών των εκλογών».tilestwra