«Μην ουρείτε στο ντουζ»

Η ούρηση κατά τη διάρκεια του ντουζ όπως αποκαλύπτουν οι γιατροί είναι κάτι που συνηθίζεται τόσο από τους άνδρες όσο και από τις γυναίκες.

Η γιατρός Alicia Jeffrey-Thomas εξηγεί πως όταν βρισκόμαστε κάτω από τρεχούμενο νερό ο εγκέφαλος μας δίνει ευκολότερα σήμα για να ουρήσουμε, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε πάση θυσία.

Η διάσημη στις ΗΠΑ γιατρός εξηγεί πως αν συνδέσουμε το τρεχούμενο νερό με την ούρηση, δημιουργείται πρόβλημα ακράτειας, που με τα χρόνια γίνεται εντονότερο.

Χαρακτηριστικά αναφέρει περιπτώσεις που παρατήρησε ακούσια ούρηση, δίπλα σε αγωγό που έσπασε και έτρεχε νερό.

Χρησιμοποίησε και το πείραμα Παβλοφ για να εξηγήσει τη θεωρία της καλύτερα. «Χτυπά το κουδούνι κάθε φορά που βγάζει φαγητό για το σκυλί, έτσι τελικά ο σκύλος αρχίζει να συνδέει το κουδούνι και αρχίζει να λοξοδρομεί. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει φαγητό εκεί».

«Αν ουρήσετε στο ντους ή ανοίξετε τη βρύση ή ανοίξετε το ντους και κάθεστε στην τουαλέτα για να κάνετε την ανάγκη σας ενώ τρέχει το νερό, δημιουργείτε μια συσχέτιση στον εγκέφαλο μεταξύ του ήχου του τρεχούμενου νερού και της ανάγκης να ουρήσετε».

@dr.teresa.irwin I said what I said!  Unless you’re struggling with total bladder emptying you need to hear this #bladdertips #pft #obgyn ♬ Pieces (Solo Piano Version) Danilo StankovicΠηγή