Μητέρα έκανε έξωσn στους γιους της: Την δικαiωσε το δικαστήριο – «Είναι σαν μεγάλα μωpά»

Μια Ιταλίδα μητέρα που έχει βαρεθεί με τους τρόπους των μεγάλων γιων της κέρδισε μια ασυνήθιστη δικαστική υπόθεση για να εκδιώξει το ζευγάρι των «παρασίτων» από το σπίτι της.

Η ενάγουσα, που ταυτοποιήθηκε μόνο ως 75χρονη συνταξιούχος που ζει στη βόρεια πόλη της Παβίας, είχε καταθέσει μήνυση στο Δικαστήριο της Παβίας, κατηγορώντας τους γιους της, ηλικίας 40 και 42 ετών, ότι ζούσαν στο σπίτι της χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο πληροφορίες από τοπικό δικαστικό υπάλληλο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, και οι δύο ενήλικες άνδρες, τους οποίους η δυσαρεστημένη μητέρα χαρακτήρισε «παράσιτα» στην κατάθεση της, εργάζονται αλλά συνέχισαν να ζουν στο διαμέρισμά της χωρίς ενοίκιο. Η μητέρα πήρε διαζύγιο από τον σύζυγό της και ζει από τη σύνταξή της, η οποία πηγαίνει για τη συντήρηση του σπιτιού και για το φαγητό.

Οι γιοι της δεν έχουν συνεισφέρει οικονομικά, ούτε καν βοηθούν στο σπίτι με τις μικροδουλειές, ισχυρίστηκε στη μήνυση.

Η δικαστής Simona Caterbi τάχθηκε στο πλευρό της μητέρας, αποφασίζοντας αυτή την εβδομάδα ότι οι γιοι, τους οποίους κορόιδευε ως «bamboccioni» ή «μεγάλα μωρά», έχουν μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου για να μετακομίσουν από το διαμέρισμα της μητέρας τους.

«Δεν υπάρχει διάταξη στη νομοθεσία που να αποδίδει στο ενήλικο παιδί το άνευ όρων δικαίωμα να παραμείνει στο σπίτι που ανήκει αποκλειστικά στους γονείς, παρά τη θέλησή τους και μόνο βάσει του οικογενειακού δεσμού», γράφει η δικαστική απόφαση που δημοσίευσε ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Prima Pavia.

Στην Ιταλία, είναι κοινό και πολιτιστικά αποδεκτό για τα ενήλικα παιδιά να εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους, όπως άλλωστε και στην Ελλάδα. Η πρακτική της παραμονής στο σπίτι της οικογένειας μέχρι την ενηλικίωση είναι ιδιαίτερα κοινή μεταξύ των ανδρών, οι οποίοι ονομάζονται «αγόρια της μαμάς».

Οπλισμένοι με αυτή τη γνώση, οι γιοι της γυναίκας σκοπεύουν να κάνουν έφεση για να την εμποδίσουν να τους εκδιώξει, υποστηρίζοντας ότι οι Ιταλοί γονείς είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να «συντηρούν» – ή να υποστηρίζουν – τα παιδιά τους όσο χρειάζεται.

tilestwra