Μητσοτάκης: «Το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα εγκαινιάσω του μετρό Θεσσαλονίκης»

Το δεύτερο εξάμηνο του 2024 φαίνεται πως θα γίνουν τα εγκαίνια του μετρό Θεσσαλονίκης, όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας σε ερώτημα για το πότε τελικά οι Θεσσαλονικείς θα μπουν στο μετρό, μιας και αυτό συνεχώς πηγαίνει ένα εξάμηνο πίσω από το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως τα εγκαίνια του μετρό φαίνεται να πηγαίνουν για το δεύτερο εξάμηνο του 2024, αφού όπως τόνισε, είναι απαραίτητο να γίνουν περισσότερα δοκιμαστικά δρομολόγια πριν το μετρό λειτουργήσει.

Παράλληλα ζήτησε από τους Θεσσαλονικείς να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή, τονίζοντας πως “το έργο θα τους αποζημιώσει και με το παραπάνω”.

“Όντως θα ήθελα να μπορέσουμε εγκαινιάσουμε το μετρό το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, όπως είχαμε πει, όμως φαίνεται ότι θα πάμε το δεύτερο εξάμηνο για λόγους που θα εξηγήσω τώρα.

Φαίνεται ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος δοκιμαστικής λειτουργίας του μετρό από τη που θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο που θα αναλάβει τη λειτουργία.

Προφανώς και εγώ θα ήθελα να είχαμε κάνει τα εγκαίνια νωρίτερα. Θα ζητήσουμε λίγο ακόμα υπομονή από τους Θεσσαλονικείς, πιστεύω όμως ότι το έργο θα τους αποζημιώσει και με το παραπάνω όταν με το καλό λειτουργήσει”, απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για το μετρό Θεσσαλονίκης.tilestwra