«Μου λείπει, πώς μπορεί κάποιος να αφαιρέσει έτσι απλά μια ζωή;»

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon, στο λιμάνι του Πειραιά, από τον ύπαρχο που τον έσπρωξε και τον έστειλε στην θάλασσα, εξακολουθεί να προκαλεί «μούδιασμα» στην κοινή γνώμη, με τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως, να αποτυπώνουν την φρίκη της υπόθεσης.

“Μου λείπει πολύ”

Φίλοι και συγγενείς του αδικοχαμένου Αντώνη μιλούν σε τηλεοπτική εκπομπή για τον τραγικό χαμό του, ενώ επισημαίνουν πως εκείνος ήθελε μόνο να βοηθάει τον κόσμο και να τον κάνει να γελάει. Για πρώτη φορά ο αδελφός του, Νίκος Καρυώτης, μίλησε για τον δολοφονημένο αδελφό του, ανασυνθέτοντας τα κομμάτια μιας ζωής που σταμάτησε βίαια στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon.
«Μου λείπει πολύ. Πολλά είναι αυτά που δεν πρόλαβα να του πω. Το βασικό είναι ναι ότι τον αγαπάω. Τελευταία φορά τον άκουσα μια βδομάδα πριν το συμβάν» είπε φανερά συντετριμμένος ο άνδρας.

Πώς ήταν ο Αντώνης;

«Είχε χιούμορ, του άρεσε να κάνει πλάκες για να γελάσει ο άλλος. Δεν πίκραινε ποτέ κανέναν. Το ελάττωμα του Αντώνη ήταν ότι πίστευε πολύ στους ανθρώπους», ήταν τα λόγια του Νίκου για τον αδερφό του.

«Το έμαθα τα ξημερώματα 3:10 με πήραν από το Λιμενικό και έκλαιγε κι αυτό το παιδί γιατί τον γνώριζε τον Αντώνη. Νόμιζα ότι μου κάνει κάποιος πλάκα. Μπήκα στο διαδίκτυο και είδα το βίντεο, εκεί μετά τα έχασα. Ήταν ένα περίεργο συναίσθημα να βλέπεις κάποιον να σπρώχνει τον εαυτό του στον θάνατο. Άνοιξε η γη και με κατάπιε εκείνη τη στιγμή», περιέγραψε ο αδερφός του αδικοχαμένου άνδρα και συνέχισε:

«Από εκείνο το βράδυ έχει αλλάξει η σκέψη μου για τους ανθρώπους. Πώς μπορεί κάποιος να αφαιρέσει έτσι απλά μια ζωή;».

Ο Νίκος αναφέρθηκε και στον θάνατο του πατέρα τους το 2008 από ανακοπή και το πόσο στοίχησε αυτό στον Αντώνη: «Ο θάνατος του πατέρα μας άλλαξε πολύ τον Αντώνη. Μετά τον θάνατο και της μητέρας μας ο Αντώνης τα έχασε τελείως. Πριν από 7 μήνες. Προσπάθησα να τον ηρεμίσω. Από τον θάνατο της μητέρας μας ερχόταν πιο συχνά στην Αθήνα».

Στην ίδια εκπομπή κατέθεσαν τις δικές τους προσωπικές αφηγήσεις ο ιερέας Γεώργιος Τζάβλας, ο δάσκαλος Στέφανος Τσιάμος, ο γιατρός Δημήτρης Μετοχιανάκης, οι φίλοι και γνωστοί τού Αντώνη Καργιώτη, Γιώργος Δουνάκης και Αντώνης Αντύπας, αλλά και ο Νίκος Χαρούλης, ο άνθρωπος που ανέλαβε το ύστατο ταξίδι του Αντώνη Καργιώτη από τον Πειραιά στον Άγιο Νικόλαο.

fanpage