Μυστικά όπλα, σπανιά κρασιά και τραγουδίστριες: Σπάνιες εικόνες από το θωρακισμένο τρένο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ξεκίνησε σήμερα υπό άκρα μυστικότητα για την Ρωσία, όπου τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο προτιμώμενος τρόπος μεταφοράς του ηγέτη της Βόρειας Κορέας είναι μια αργή αλλά πολυτελώς εξοπλισμένη σκούρα πράσινη ατμομηχανή.

Η σκούρα πράσινη ατμομηχανή του Βορειοκορεάτη ηγέτη επρόκειτο να φτάσει την Τρίτη στο ρωσικό λιμάνι Βλαδιβοστόκ, όπου θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για συνομιλίες σχετικά με τον εφοδιασμό του Κρεμλίνου με πυρομαχικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ταξίδι είναι το πρώτο του Κιμ εκτός Βόρειας Κορέας από τότε που η πανδημία Covid-19 ανάγκασε τη χώρα να κλείσει τα σύνορά της και η δεύτερη συνάντησή του με τον Πούτιν από τότε που οι ηγέτες είχαν συνομιλίες στην ανατολική ρωσική πόλη τον Απρίλιο του 2019.

Η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί στο τέλος ενός ταξιδιού από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιονγκγιάνγκ, διάρκειας περίπου 20 ωρών, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Κιμ θα προετοιμαστεί και θα ξεκουραστεί σε πολυτελώς διακοσμημένα βαγόνια που κινούνται με ρυθμό σαλιγκαριού στη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ δεν συμμερίζεται τον φόβο της πτήσης που ανάγκαζε τον πατέρα του, Κιμ Γιονγκ-ιλ, να ταξιδεύει μεγάλες αποστάσεις αποκλειστικά σιδηροδρομικώς. Πέταξε στη σύνοδο κορυφής του 2018 στη Σιγκαπούρη με τον Ντόναλντ Τραμπ και σε μια συνάντηση με τον Κινέζο ηγέτη, Σι Τζινπίνγκ. την ίδια χρονιά στην κινεζική πόλη Νταλιάν.

Αλλά το θωρακισμένο τρένο, το οποίο περιλαμβάνει υπνοδωμάτια και αίθουσα συσκέψεων εξοπλισμένη με φωτισμό τοίχου, επένδυση από σκούρο ξύλο και κοκκινωπές δερμάτινες πολυθρόνες, φαίνεται να είναι ο προτιμώμενος τρόπος μεταφοράς της Kιμ. Ταξίδεψε 4.500 χιλιόμετρα μέσω της Κίνας για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής με τον Τραμπ, στο Ανόι το 2019, ένα ταξίδι που διήρκεσε δυόμισι μέρες.

Μόνο λίγοι έχουν δει το εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένου ενός Ρώσου αξιωματούχου, του Kονσταντίν Πουλικόφσκι, ο οποίος στο βιβλίο του Orient Express αφηγήθηκε εκλεκτά μενού κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας με τον Kιμ Γιονγκ -Ιλ.

Οι επιβάτες μπορούσαν να επιλέξουν από μια εκλεκτική γκάμα πιάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την Κορέα και την Ιαπωνία, και μια λίστα εκλεκτών κρασιών από το Μπορντό και τη Βουργουνδία, έγραψε ο Πουλικόφσκι, προσθέτοντας ότι τους επιβάτες διασκέδαζαν νεαρές τραγουδίστριες που αναφέρονταν ως «κυρίες μαέστροι».

Το τεράστιο μέγεθος του τρένου και το πρόσθετο βάρος από τις θωρακισμένες ενισχύσεις διατηρούν τη μέση ταχύτητά του στα 60 χλμ/ώρα, δίνοντας στον Κιμ άφθονο χρόνο να αποφασίσει τι θέλει σε αντάλλαγμα για τις βορειοκορεατικές οβίδες πυροβολικού και τους αντιαρματικούς πυραύλους που τράβηξαν τα βλέμματα του Κρεμλίνου.

Ωστόσο, ο Κιμ δεν είναι ο μόνος αξιωματούχος που έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό από τη Βόρεια Κορέα σιδηροδρομικώς. το 2021, μια ομάδα Ρώσων διπλωματών και οι οικογένειές τους έκαναν το ταξίδι για το σπίτι με ένα χειροκίνητο τρόλεϊ.tilestwra