«Μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες»

Το F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, γέμισε περηφάνια τους Έλληνες, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, για ακόμη μία χρονιά.O Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος ήταν ο πιλότος στο αεροσκάφος F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» που πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, εντυπωσιάζοντας με τους ελιγμούς του.

Το μήνυμα του σμηναγού του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ»

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα, μόνο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα» ήταν το μήνυμα που μετέφερε σε όλους τους Έλληνες, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πρόεδρο της Δημοκρατίας να του απαντά, μέσω ασυρμάτου, «η πατρίδα σάς ευγνωμονεί».

Όπως έχει υπογραμμίσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σμηναγός «το να γίνω πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν το όνειρο από τα παιδικά χρόνια και είμαι πολύ ευγνώμων που το κατάφερα. Είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να το αγαπάς πολύ για το φέρεις εις πέρας. Έχει πολλές απαιτήσεις και πολλές ώρες δουλειάς, όταν όμως τα καταφέρεις σου δίνει πίσω πάρα πολλά πράγματα».

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

fanpage