Ν. Παλληκαράκη: «Γιατί πρέπει η γυναίκα να είναι μoνίμως υπόλoγη που δεν έκανε οικογένεια;»

«Δεν θα απολογηθεί κανένα αρσενικό για αυτό, ό,τι κι αν έχει αποφασίσει» τόνισε η ηθοποιός Νίκη Παλληκαράκη.

Για τις επίμονες ερωτήσεις που τίθενται μόνο σε γυναίκες σχετικά με την επιλογή της γονεϊκότητας, μίλησε η ηθοποιός Νίκη Παλληκαράκη.

Μιλώντας στο Action24 και την Αθηναΐδα Νέγκα, η Νίκη Παλληκαράκη εξέφρασε το παράπονό της, γιατί κανένας άνδρας δεν θα κληθεί να απολογηθεί για την επιλογή του ή όχι να γίνει πατέρας, ενώ οι γυναίκες που δεν έχουν αποκτήσει παιδιά πρέπει διαρκώς να ερωτώνται γιατί.

«Πάντα έχω το παράπονο, δεν θα απολογηθεί κανένα αρσενικό για αυτό, ό,τι έχει αποφασίσει. Γιατί πρέπει η γυναίκα μονίμως να είναι υπόλογη γιατί δεν έκανε οικογένεια…Είναι ένα ασύνειδο κομμάτι της πατριαρχίας ότι πρέπει πάντα η γυναίκα να απολογηθεί γιατί δεν έχει ακολουθήσει στερεότυπα, δεν είναι μια καθώς πρέπει σύζυγος, μια καθώς πρέπει μητέρα…».

Όσον αφορά τις συνέπειες της πατριαρχίας που αντανακλώνται σε κάθε πτυχή της ζωής γυναικών και των θηλυκοτήτων, η ίδια δήλωσε:

«Νομίζω κάθε γυναίκα το έχει αισθανθεί είτε την ώρα που γυρίζει στο σπίτι της… μεγαλώνεις και λες “πάντα θα φοβάμαι να γυρίζω μόνη μου, δηλαδή με το κλειδί σε ετοιμότητα;”… Στις σχέσεις τις ερωτικές, τις φιλικές, στη δουλειά κατά κόρον».

tilestwra