Ξέσπασε με μια «σύνθετη» λέξη: Η Χατζηβασιλείου είπε την πικρή αλήθεια για τον «σούπερσταρ» Κασσελάκη

«Αν ήταν Κουασιμοδάκης θα ασχολούνταν μαζί του;» γράφει η Χατζηβασιλείου στο Instagram

Μια μακροσκελή ανάρτηση για τον Στέφανo Κασσελάκη και τους λόγους που απασχολεί τόσο τα μέσα ενημέρωσης, έκανε η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Μέσα από το προφίλ της στο Instagram, η πρώην παρουσιάστρια του «Πάμε Πακέτο», ανάρτησε μια φωτογραφία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ρψρά:

«Τι κομίζει λοιπόν ο Στέφανος στο κασσελάκι του;».

Συνεχίζει, απαντώντας η ίδια:

«Προς το παρόν και πριν αναπτύξει επαρκώς τις πολιτικές του θέσεις, κομίζει σίγουρα κάποια συμπεράσματα που εν προκειμένω δεν αφορούν μόνο τον κόσμο της αριστεράς αλλά όλη σχεδόν την ελληνική κοινωνία:

1. Το χαμόγελο είναι δύναμη! Με την οποία (ασυνείδητα ή μη) θέλεις να συντονιστείς για να πάρεις κομμάτι της.

2. Ο κόσμος βαρέθηκε το παλιό, το αυστηρά και άχρωμα πολιτικά δομημένο, το αμιγώς κομματικά συστηματοποιημένο. Έχει ανάγκη από μια διαφορετική πρόταση, από μια νέα ελπίδα, ακόμα κι αν γνωρίζει ότι η “επένδυσή” του εκεί, φέρει το ρίσκο μιας πιθανής απογοήτευσης.

3. Επιβεβαιώνεται η ρήση του Αριστοτέλη (4ο αι ΠΧ) ότι η ομορφιά είναι η καλύτερη συστατική επιστολή (“Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον).

Είναι άλλωστε η μοναδική αρετή που δεν χρειάζεται να αποδείξει κανείς. Τις υπόλοιπες ο @skasselakis θα χρειαστεί να τις αποδείξει, ωστόσο του δόθηκε τάχιστα η ευκαιρία να το πράξει από την υψηλή θέση του αρχηγού κόμματος.

4. Υποκύψαμε όλοι στον…. ρατσισμό της ομορφιάς. Αν ο Κασσελάκης ήταν καθ’οψιν…Κουασιμοδάκης θα ασχολούνταν μαζί του όλες οι εκπομπές, τα sites, τα έντυπα; Άραγε;….

5. Δεν γνωρίζω τι αλλαγές μπορεί να φέρει στην πολιτική καθεστηκυία τάξη της χώρας (δεν ξέρω κι αν ο ίδιος γνωρίζει…), διεκδικώντας μια στάση ισχυρής αντιπολίτευσης-που η κάθε Δημοκρατία χρειάζεται- αλλά σίγουρα έχει ήδη επιβάλει αλλαγές σε παλιακές νοοτροπίες, σε ομοφοβικές προσεγγίσεις, σε ταμπού αντιλήψεις.

Η κοινωνία αλλάζει, προχωράει, εξελίσσεται, κι αν ο Στέφανος βοηθάει αυτόν τον βηματισμό, προσωπικά θα του πω “κράτα το κασσελάκι σου και προχώρα. Αρκεί να αποδείξεις ότι “οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή”».

Η ανάρτησή τηςtilestwra