Οι ιστολογικές «μίλησαν»: Τι έδειξαν οι εξετάσεις για τον θάνατο του βρέφους της 23χρονης μητέρας στην Πάτρα

Νέες εξελίξεις με το θάνατο των δύο βρεφών στην Κάτω Αχαΐα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων που έγιναν στο πρώτο βρέφος.

Όπως ανέφερε το Star στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, που αφορά στο 19 ημερών βρέφος, παραδόθηκε ήδη στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και στον ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή στις 20 Οκτωβρίου και «φωτογραφίζει» λοίμωξη του αναπνευστικού.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις του βρέφους βγήκαν καθαρές, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γενετική προδιάθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μωρό «έφυγε» από τη ζωή τον Ιούνιο του 2022, την ώρα που η μητέρα ήταν μόνη της στο σπίτι και βρήκε το μωράκι χωρίς τις αισθήσεις του. Ειδοποίησε ασθενοφόρο και το παιδί έφτασε στο κέντρο υγείας, όπου οι γιατροί προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία για τις νοσηλείες και το θάνατο των δύο βρεφών, μέσα σε δεκαέξι μήνες, είδαν το φως της δημοσιότητας. Το πρώτο μωρό γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 2022, στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και μπήκε στη θερμοκοιτίδα, καθώς κάποιοι δείκτες ήταν λίγο ανεβασμένοι, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ALPHA.

«Μόλις γεννήθηκε, μπήκε στη θερμοκοιτίδα, γιατί είχε κάποια παθολογικά ευρήματα, τα οποία ξεπέρασε χωρίς καμία αγωγή. Έμεινε σ’ εμάς για μία βδομάδα και έφυγε υγιέστατη. Ένας ακόμη λόγος που την κρατήσαμε, ήταν γιατί δεν υπήρχε κατάλληλο περιβάλλον για το μωρό στο σπίτι της μητέρας. Σε δύο ημέρες το μωρό ξαναήρθε για τις εξετάσεις που κάνουν όλα τα μωρά. Από εκεί και πέρα η Μονάδα Νεογνών στο δικό μας νοσοκομείο κανόνισε να κάνει το μωρό κάποιες επιπλέον εξετάσεις στο Καραμανδάνειο», υπογραμμίζουν πηγές από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», αλλά οι εξετάσεις δεν έγιναν ποτέ, διότι το βρέφος κατέληξε στη κούνια του σπιτιού του στις 19 Ιουνίου.

Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο των δύο βρεφών

Αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν και για τον θάνατο του δεύτερου μωρού, πριν από λίγες ημέρες, τη 17η Οκτωβρίου, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το βρέφος, αν και ήταν δύο μηνών, ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο από νεογέννητο, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία παρέλαβαν για νεκροψία – νεκροτομή ένα μωρό με βαρύ ιστορικό, επιληψία και σπασμούς, το οποίο δεν ήταν πολύ ανεπτυγμένο, ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο από νεογέννητο, επισημαίνουν οι πληροφορίες από ιατροδικαστικές πηγές.

Βίντεο μέσα από το νοσοκομείο καταγράφουν τους συνεχείς ιατρικούς ελέγχους, στους οποίους υποβαλλόταν το παιδί στο «Παίδων – Αγία Σοφία».

Σε αυτό το βίντεο, το μόλις 1 μηνός κοριτσάκι φαίνεται στο κρεβάτι, με τους γιατρούς να είναι από πάνω του και να το εξετάζουν, ελέγχοντας τα αντανακλαστικά του, ενώ το ίδιο παρακολουθεί ήρεμο και ένας γιατρός ακούγεται να προτείνει τη χορήγηση οξυγόνου.

Σε άλλο βίντεο, η μητέρα καταγράφει το μόνιτορ με τις σφίξεις του μωρού και αν η εικόνα παγώσει, φαίνεται ότι φτάνουν 143. Σε άλλο στιγμιότυπο, καταγράφεται ακόμη μια εξέταση του βρέφους, όπου τρεις γιατροί βρίσκονται πάνω από το κρεβάτι της εξέτασης, ενώ στα πόδια του μωρού είναι ακουμπισμένος ο ιατρικός του φάκελος.

Σε άλλο βίντεο καταγράφεται το άτυχο μωράκι στο κρεβάτι του, να είναι ήρεμο και να έχει στραμμένο το βλέμμα στη μητέρα. Ακόμη ένα βίντεο της μητέρας καταγράφει τους γιατρούς συγκεντρωμένους πάνω από την κούνια του βρέφους, σύμφωνα με τον ALPHA. Από την ιατροδικαστική υπηρεσία έχει ζητηθεί επίσπευση των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Πληροφορίες από τις ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως από τη νεκροψία – νεκροτομή δεν παρατηρήθηκε κάτι, με την αιτία θανάτου να είναι απροσδιόριστη. Ζητήθηκαν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και μάλιστα γρήγορα για να φανεί αν υπάρχει οποιοδήποτε φάρμακο ή δηλητήριο.

Αν υπάρξει, τότε θα σταλεί στο εργαστήρια του ΑΠΘ για ποσοτικοποίηση. Στο νοσοκομείο «Παίδων» έγινε εξονυχιστικό έλεγχος στο μωρό και ζητήθηκαν γενετικές εξετάσεις, ενώ βρισκόταν ακόμη εν ζωή.

tilestwra