Οι πέντε καθημερινές συνήθειες που μπορεί να προκαλούν πόνο στην πλάτη

Αν ταλαιπωρείσαι και εσύ αρκετά συχνά με πόνους στην πλάτη, τότε, θα πρέπει να μάθεις πως υπάρχουν πέντε καθημερινές συνήθειες οι οποίες, μπορεί να στους προκαλούν.

Στην πραγματικότητα, η αλλαγή κάποιων καθημερινών συνηθειών μπορεί να μας βοηθήσει να μη ξανασυμβεί.

Οι καθημερινές συνήθειες που μπορεί τελικά να επιβαρύνουν τη σπονδυλική σου στήλη:

Πίνεις συχνά αναψυκτικά

Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών δεν είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να διατηρήσεις την ενέργειά σου και, εκτός από πολλούς άλλους κινδύνους για την υγεία, μπορούν να επιδεινώσουν και τον πόνο στην πλάτη σου.

Η συνήθεια να πίνεις αναψυκτικά με ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε πέτρες στα νεφρά που μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο στην πλάτη σου.

Η κατανάλωση ανθρακούχων ποτών δημιουργεί αέρια στο πεπτικό σου σύστημα και ασκεί πίεση στη σπονδυλική στήλη σου. Εάν η πλάτη σου πονάει μετά από ένα ποτήρι αναψυκτικού, ίσως πρέπει να σκεφτείς να αυξήσεις την πρόσληψη νερού.

Κοιμάσαι σε λάθος μαξιλάρι

Όταν κοιμάσαι σε ένα πολύ μεγάλο μαξιλάρι, μπορεί να σου αρέσει αυτό το συναίσθημα άνεσης αλλά μετά να υποφέρεις από πόνο στην πλάτη.

Τα περισσότερα μαξιλάρια βάζουν το κεφάλι σου σε μια αφύσικη θέση, η οποία ασκεί πίεση στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πόνο και κακό ύπνο.

Εάν δεν μπορείς να φανταστείς να κοιμάσαι χωρίς μαξιλάρι, βρες ένα που προσαρμόζεται στα μέτρα σου και βάλε ένα άλλο ανάμεσα ή κάτω από τα γόνατά σου. Αυτές οι θέσεις ύπνου έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν από την πίεση που ασκείται στη σπονδυλική σου στήλη.

Διαβάζεις στο κρεβάτι

Η συνήθεια να διαβάζεις μερικές σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο πριν πας για ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε ακαμψία στους ώμους και την πλάτη σου. Όταν ξαπλώνεις ενώ διαβάζεις στο κρεβάτι, προκαλείται ένταση στη σπονδυλική στήλη και στους μύες στο κάτω μέρος της πλάτης, κάτι που οδηγεί σε πόνο.

Εάν η ανάγνωση ενός βιβλίου πριν πας για ύπνο σε βοηθά να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική μέρα, επένδυσε σε μια καρέκλα που να στηρίζει καλά τη σπονδυλική στήλη.

Πλένεις τα πιάτα με λάθος τρόπο

Το να σκύβεις πάνω από τον νεροχύτη σου ενώ πλένεις τα πιάτα ασκεί πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης σου, προκαλώντας καταπόνηση των μυών αυτής της περιοχής. Όταν διατηρείς αυτή τη θέση για λίγα λεπτά, μπορεί να πονάς στην πλάτη σου σε καθημερινή βάση.

Για να αποφύγεις την καταπόνηση της πλάτης σου, βάλε το ένα πόδι σε ένα μικρό σκαμπό. Αυτό θα σε βοηθήσει να προσαρμόσεις τη στάση σου και θα σε εμποδίζει να τεντώνεις την πλάτη σου.

Ανεβαίνεις συχνά τις σκάλες

Αν και το ανέβασμα και το κατέβασμα σκαλοπατιών θεωρείται γενικά μια υγιεινή συνήθεια, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνεις σε φόρμα εάν έχεις χρόνιο πόνο στην πλάτη.

Εάν υποφέρεις από πόνο στο γόνατο ή στην πλάτη, είναι καλύτερα να συμβουλευτείς το γιατρό σου πριν χρησιμοποιήσεις τις σκάλες ως τρόπο μιας επιπλέον άσκησης.

Πηγή