Ο Δένδιας κάλεσε τη Σαουδική Αραβία στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας και αμυντικής τεχνολογίας

Υπογραμμίστηκε η ανάγκη  εξομάλυνσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. 

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Khalid bin Salman, στο Ριάντ.

«Συζητήσαμε για την ευρύτερη αμυντική μας συνεργασία, ενώ είχα την ευκαιρία να προσκαλέσω τη Σαουδική Αραβία να συμμετάσχει στο νέο οικοσύστημα καινοτομίας και αμυντικής τεχνολογίας που οργανώνουμε στην Ελλάδα. Συζητήσαμε επίσης για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά και την ανάγκη της κατά το δυνατόν γρηγορότερης εξομάλυνσης της κατάστασης» γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε μετά τη συνάντηση:

«Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Σαουδάραβα ομόλογό μου, τον Πρίγκηπα Khalid bin Salman. Συζητήσαμε κατ’ αρχάς για την παράταση της ελληνικής παρουσίας στο Βασίλειο.

Ως γνωστόν, η Ελλάδα, με μία Συστοιχία Πυραύλων “Patriot”, συμμετέχει στην αεράμυνα του Βασιλείου, αλλά οφείλω να πω προσφέρει και στην ευρύτερη ενεργειακή ασφάλεια, γιατί προστατεύει τις πετρελαιοπαραγωγικές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας που είναι σημαντικές και για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα, συζητήσαμε για την ευρύτερη αμυντική μας συνεργασία, για τις κοινές ασκήσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου και της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά είχα και την ευκαιρία να προσκαλέσω τη Σαουδική Αραβία να συμμετάσχει στο νέο οικοσύστημα καινοτομίας και αμυντικών βιομηχανιών και επιχειρήσεων που οργανώνουμε στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο έδαφος περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μας.

Στο τέλος, συζητήσαμε για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, για την Χαμάς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, αλλά και την ανάγκη της κατά το δυνατόν γρηγορότερης εξομάλυνσης της κατάστασης».

Σημειώνεται πως ο Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία.

Πέραν από τον Σαουδάραβα υπουργό Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί και με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Πηγή