Ο Ιωακείμ «νίκησε» το σύνδρομο Down, μιλά 4 γλώσσες & παίζει 3 μουσικά όργανα

Ο Ιωακείμ είναι ένα παιδί που πάσχει από σύνδρομο Down, ωστόσο κατέχει άπταιστα 4 ξένες γλώσσες, και έχει μάθει να παίζει 3 μουσικά όργανα.

Μάλιστα, έχει γράψει και το δικό του βιβλίο.

Η μητέρα του, κυρία Κατερίνα Φροσύνη γέννησε πριν από 22 χρόνια το τέταρτο παιδί της, το οποίο ήξερε πως είχε σύνδρομο Down, όμως με τον άντρα της αποφάσισαν να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν μαζί με τους άλλους τρεις αδελφούς του.

Μέχρι τα 4 του χρόνια, ο Ιωακείμ όχι μόνο δεν μιλούσε, αλλά δεν μπορούσε καν να σταθεί όρθιος. Μέχρι που κάποιος μίλησε στους γονείς του για το πρόγραμμα του ινστιτούτου «Glen Doman» στην Αμερική.

Οι γονείς του, τον πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και έμαθαν τα πάντα για αυτό το πρόγραμμα που τελικά χάρισε στον μικρό γιο τους μία νέα ζωή. Σήμερα, ο 22χρονος Ιωακείμ μπορεί να μην ολοκλήρωσε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, όμως ήδη εργάζεται στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του και έχει μία φυσιολογική ζωή.

Μάλιστα, μαζί με τη μητέρα του έγραψαν βιβλίο με τίτλο “Είμαι ο Ιωακείμ… Μάθετε πώς ξεπέρασα το σύνδρομο Down”, με το οποίο έχουν ήδη βοηθήσει χιλιάδες οικογένειες να αντιμετωπίσουν σωστά την κατάσταση, ώστε παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο να αποκτήσουν μία φυσιολογική ζωή όπως όλα τα άλλα.

fanpage