Ο περίεργος λόγος που τσιμπάνε συγκεκριμένους ανθρώπους

Τα κουνούπια, αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα που μπορούν να μετατρέψουν ένα ήσυχο βράδυ στο πιο ενοχλητικό, φαίνεται να έχουν μια προτίμηση όταν πρόκειται να επιλέξουν τα θύματά τους.

Αν και μπορεί να ακούγεται παράξενο, υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις για το γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ελκυστικοί στα κουνούπια.

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ο ιδρώτας. Τα κουνούπια έλκονται από τη μυρωδιά του ιδρώτα και προτιμούν ιδιαίτερα τα άτομα με υψηλότερη θερμοκρασία σώματος.

Ουσίες όπως η αμμωνία, το ουρικό οξύ και το γαλακτικό οξύ που βρίσκονται στον ιδρώτα λειτουργούν ως φάρος για αυτά τα αιμοβόρα έντομα.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ασκούν τακτικά σωματική δραστηριότητα και ιδρώνουν είναι πιο πιθανό να γίνουν στόχοι κουνουπιών.

Οι λάτρεις της μπύρας μπορεί να μην χαρούν να το ακούσουν αυτό, αλλά ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να σας κάνει πιο ελκυστικούς στα κουνούπια είναι η κατανάλωση αλκοόλ.

Οι ακριβείς λόγοι δεν είναι απολύτως σαφείς, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι τα άτομα που έχουν καταναλώσει αλκοολούχα ποτά μπορεί να προσελκύουν περισσότερα κουνούπια.

Επιπλέον, τα βακτήρια που κατοικούν στο δέρμα μας παίζουν ρόλο στις προτιμήσεις των κουνουπιών. Ορισμένοι τύποι και ποσότητες βακτηρίων μπορούν να κάνουν τα άτομα περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικά στα κουνούπια.

Αυτό εξηγεί γιατί τα τσιμπήματα κουνουπιών εντοπίζονται συχνά στους αστραγάλους, καθώς η περιοχή αυτή τείνει να έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση βακτηρίων.

Παραδόξως, ακόμη και η ομάδα αίματός σας μπορεί να επηρεάσει το αν τα κουνούπια σας βρίσκουν νόστιμους ή όχι. Τα άτομα με ομάδα αίματος Ο είναι πιο πιθανό να γίνουν στόχος των κουνουπιών σε σύγκριση με τα άτομα με άλλες ομάδες αίματος.

Ένας άλλος παράγοντας είναι το διοξείδιο του άνθρακα. Τα κουνούπια έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα και οι άνθρωποι που αναπνέουν βαριά ή έχουν υψηλότερο ρυθμό αναπνοής τείνουν να εκπέμπουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, καθιστώντας τους πιο ελκυστικούς για αυτά τα έντομα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μεγαλόσωμα άτομα ή όσοι είναι υπέρβαροι μπορεί να βρεθούν να τσιμπάνε συχνότερα.

Πηγή