Πάτρα: Τρεις συλλήψεις για την κλοπή δέκα τόνων ελιάς

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε η κλοπή… μαμούθ με λεία 10 τόνους ελιάς 

Την σύλληψη τριών ατόμων για την κλοπή δέκα τόνων ελιάς στην Πάτρα, ανακοίνωσε η ΕΛ.Α.Σ

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, οι τρεις κατηγορούμενοι από την 15/11/2023 έως την 16/11/2023, ενεργώντας από κοινού με ακόμα πέντε άγνωστους συνεργούς τους, προέβησαν στην συγκομιδή (10) τόνων και (500)κιλών ελαιόκαρπου, από αγροτεμάχια ιδιοκτησίας δυο ημεδαπών, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τον συγκεντρωμένο ελαιόκαρπο με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός κατηγορούμενου, σε δυο ελαιοτριβεία, όπου εξήγαγαν και πούλησαν στους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων,1.355 λίτρα ελαιόλαδου, συνολικής αξίας 10.840 ευρώ, τα οποία αποκόμισαν ως παράνομο περιουσιακό όφελος.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας πραγματοποίησαν έρευνα στα ελαιοτριβεία, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν συνολικά 652 λίτρα ελαιόλαδου και 800 κιλά ελαιόκαρπου, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα του ενός κατηγορούμενου ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή