Πέθανε η επί 57 χρόνια σύζυγος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον – Η γνωριμία στο εργοστάσιο και το πρώτο ραντεβού στο σινεμά

Ο Σερ Άλεξ και η Λαίδη Κάθι, τίτλοι που έλαβαν από τη βασιλική οικογένεια, παντρεύτηκαν το 1966 και πέρασαν μαζί 57 χρόνια. Απέκτησαν τρεις γιους.

Σε ηλικία 84 ετών “έφυγε” από τη ζωή η Λαίδη Κάθι Φέργιουσον, η σύζυγος του θρυλικού και πολυνίκη προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, βυθίζοντας σε θλίψη όχι μόνο την οικογένεια αλλά και όλη την πόλη του Μάντσεστερ.

Ο Σερ Άλεξ και η Λαίδη Κάθι, τίτλοι που έλαβαν με ξεχωριστές τιμές από τη βασιλική οικογένεια, παντρεύτηκαν το 1966 και πέρασαν μαζί 57 χρόνια. Απέκτησαν μαζί τρεις γιους.

“Είμαστε βαθιά λυπημένοι που επιβεβαιώνουμε τον θάνατο της Λαίδης Κάθι Φέργκιουσον”, ανέφερε σε δήλωσή της η οικογένεια Φέργκιουσον ζητώντας “ιδιωτικότητα σε αυτές τις στιγμές”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το κλαμπ που υπηρέτησε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επί σειρά ετών, μεγαλούργησε και κατέκτησε τα πάντα μαζί του. Μάλιστα, θα αποδώσει ξεχωριστές τιμές στη σύζυγο του εμβληματικού προπονητή της.

“Θεμέλιο σταθερότητας και ενθάρρυνσης”

“Όλοι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και την οικογένειά του, για τον θάνατο της Λαίδης Κάθι, μιας αγαπημένης συζύγου, μητέρας, αδερφής, γιαγιάς και προγιαγιάς και ενός “πύργου δύναμης” για τον Σερ Άλεξ σε όλη του την καριέρα”.

“Πύργο δύναμης” είχε χαρακτηρίσει τη σύζυγό του, ο ίδιος ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Όταν ο Σερ Άλεξ ανακοίνωσε την αποχώρησή του ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2013, είχε πει: “Η σύζυγός μου Κάθι υπήρξε το βασικό πρόσωπο σε όλη την καριέρα μου, παρέχοντας ένα θεμέλιο σταθερότητας και ενθάρρυνσης. Τα λόγια δεν αρκούν για να εκφράσω τι σημαίνει αυτό για μένα”.

Η γνωριμία στο εργοστάσιο γραφομηχανών

Η Κάθι και ο Άλεξ Φέργκιουσον γνωρίστηκαν το 1964 ενώ δούλευαν και οι δύο σε ένα εργοστάσιο γραφομηχανών.

Σε συνέντευξή του, σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “Sir Alex Ferguson: Never Give In”, σε σκηνοθεσία του γιου τους Τζέισον που κυκλοφόρησε το 2021, η Κάθι αποκάλυψε ότι ο Σερ Άλεξ την είχε πάει στον κινηματογράφο στο πρώτο τους ραντεβού.

“Μου αγόρασε ένα κουτί με διάφορα είδη γλυκόριζας στις ταινίες, από τις οποίες… τα έφαγε όλα. Α, και μια τοπική εφημερίδα. Αυτή ήταν η ρομαντική μου μέρα”, είχε πει: “Παντρευτήκαμε στο ληξιαρχείο της Γλασκώβης το 1966 και αυτή ήταν η αρχή. Πήγα στη δουλειά μου και εκείνος στο ποδόσφαιρό του”.

tilestwra