Πήλιο: Βρέθηκε σορός άνδρα στην παραλία Μουρτιά – Εξετάζεται αν είναι το νιόπαντρο ζευγαρί

Σορός άνδρα εντοπίστηκε πριν από λίγο από δύτες στη Μουρτιά Πηλίου και μεταφέρεται στο «Αχιλλοπούλειο». Εξετάζεται αν πρόκειται για τον άνδρα από το αγνοούμενο νιόπαντρο ζευγάρι των Αυστριακών.

Η σορός άνδρα περισυνελέγη από βραχώδη περιοχή της παραλίας Μουρτιάς, νότια του Πηλίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η σορός περισυνελέγη από πλωτό του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο».

Δύτες και Λιμενικό ψάχνουν για το νεαρό ζευγάρι Αυστριακών που αγνοείται μετά την κακοκαιρία
Εξετάζεται αν πρόκειται για τον Αυστριακό που αγνοείται στην περιοχή.

Δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και δύο πλωτά σκάφη διεξήγαγαν από νωρίς το πρωί εκτεταμένες έρευνες προς εντοπισμό αγνοουμένων σε θαλάσσιες περιοχές από τα Ποτιστικά ως το Καστρί Μαγνησίας, καθ’ υπόδειξιν της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το ζευγάρι των Αυστριακών είναι οι δύο τελευταίοι αγνοούμενοι της κακοκαιρίας. Πρόκειται για το νιόπαντρο ζευγάρι Αυστριακών, τη Μικαέλα (Μichaela Tritthart) και τον Φιλίπ (Gosch Philipp), που είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι από την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας, όταν ο Daniel χτύπησε τον Βόλο και το Πήλιο.

Τα τελευταία ίχνη του ζευγαριού ήταν στην εξοχική κατοικία που είχαν νοικιάσει στα Ποτιστικά Πηλίου, η οποία παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο και έκτοτε τα ίχνη τους αγνοούνται.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή είχε βρεθεί σορός από το Λιμενικό Βόλου σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Θεοτόκου στο ανατολικό Πήλιο. Οπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, η γυναίκα αγνώστων στοιχείων και ύψους 1,65 που δεν έφερε ενδύματα ούτε προσωπικά αντικείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο η σορός αυτή να ανήκει στην Μικαέλα.

Οι Αυστριακοί παντρεύτηκαν τον Αύγουστο στο Πήλιο

Ο Φιλίπ και η Μικαέλα είχαν μόλις παντρευτεί, δύο εβδομάδες πριν τα ίχνη τους χαθούν, στο Πήλιο, έναν αγαπημένο τόπο γι’ αυτούς, τον οποίο η 35χρονη επισκεπτόταν οικογενειακώς από τα παιδικά της χρόνια, έναν τόπο που αγάπησε και ο σύζυγός της, και αποφάσισαν εκεί να ενώσουν τις ζωές τους, στην Αργαλαστή.

Τελευταίοι άνθρωποι που τους είδαν ήταν το ζευγάρι των ηλικιωμένων Αυστριακών που είχαν επίσης αρχικά δηλωθεί αγνοούμενοι, αλλά βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα ζωντανοί και καλά στην υγεία τους.

Όταν ξεκίνησε η κακοκαιρία, οι ηλικιωμένοι Αυστριακοί -οι οποίοι γνωρίζονταν με τους δύο νέους, καθώς παραθέριζαν όλοι τους επί χρόνια στο ίδιο μέρος- πρότειναν στον Φιλίπ και στη Μικαέλα να φύγουν όλοι μαζί, ανεβαίνοντας στον λόφο της Ξινόβρυσης, καθώς η καταιγίδα έμοιαζε επικίνδυνη. Οι 35χρονοι Αυστριακοί επέλεξαν να μείνουν στο bungalow τους.

Οι συγγενείς τους στην Αυστρία βιώνουν ώρες και ημέρες αγωνίας, καθώς κανένα ίχνος τους, πέρα από μια βαλίτσα με ρούχα και κατά πληροφορίες το αυτοκίνητό τους, δεν έχει βρεθεί.

Η καταγωγή του ζευγαριού είναι από το Γκρατς στη Στυρία, στην Αυστρία, και η Μικαέλα είναι πρωταθλήτρια του skatebord.

Αυτό είναι το σπίτι που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που έφερε η κακοκαιρία «Daniel»tilestwra