Πήρε την κατάσταση στα χέρια του: Ο Γεωργούλης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις πλημμύρες στη Λάρισα

Στην εκπομπή «το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και στις δημοσιογράφους, Κέλλυ Χεινωπόρου και Έλλη Αυξεντίου μίλησε την Δευτέρα 11/9 ο Αλέξης Γεωργούλης.

Ο ηθοποιός τοποθετήθηκε πρώτη φορά για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Λάρισα όπου είναι και η γενέτειρά του δηλώνοντας σοκαρισμένος με όσα βιώσαν εκεί οι άνθρωποι.

Παράλληλα, ο Αλέξης Γεωργούλης αποκάλυψε πως έθεσε δυο γραπτές ερωτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις ολέθριες πλημμύρες στην Ελλάδα, καθώς και των καταστροφικών πυρκαγιών που προηγήθηκαν.

«Πρώτα από όλα, θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου και τη βαθύτατη θλίψη μου στους πληγέντες και στις οικογένειες των θυμάτων που αυτή τη στιγμή καλούνται να δώσουν μια άνιση μάχη. Δυστυχώς, οι δυνατότητες θεσμικών παρεμβάσεων που έχουμε ως εκλεγμένοι Ευρωβουλευτές σε ό,τι αφορά θέματα φυσικών καταστροφών, είναι περιορισμένες.

Με τη θεσμική όμως δυνατότητα των γραπτών ερωτήσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μας δίνεται η δυνατότητα να ασκήσουμε έλεγχο ή να παρακινήσουμε τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στο να δράσει άμεσα. Έθεσα λοιπόν, δυο γραπτές ερωτήσεις, τη μια μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος, πρώτον, το ζήτημα της άμεσης αντίδρασης για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις ολέθριες πλημμύρες στην Ελλάδα, καθώς και των καταστροφικών πυρκαγιών που προηγήθηκαν.

Και δεύτερον, το ζήτημα της πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης λήψης μέτρων για την ταχύτερη αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών καταστροφικών φαινομένων. Καλώ επίσης, την Ευρωπαϊκή επιτροπή, μέσω αυτών των ερωτήσεων, να χρησιμοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της ώστε να συνδράμει στις Ελληνικές αρχές για τη γρηγορότερη δυνατή αποκατάσταση ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Δείτε περισσότερα στο ακόλουθο βίντεο:tilestwra