Παντρεύτηκαν στο Πήλιο και έφυγαν μαζί από τη ζωή

Στους 17 οι νεκροί από την κακοκαιρία «Daniel» – Tαυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο Αυστριακών που αγνοούνταν έπειτα από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Στους 17 ανέρχεται πλέον ο απολογισμός των νεκρών από την κακοκαιρία Daniel, που σάρωσε τη Θεσσαλία καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιβεβαιώθηκε μέσω εργαστηριακών εξετάσεων DNA ότι οι δύο σοροί που είχαν βρεθεί την περασμένη εβδομάδα ανήκουν στο αυστριακό ζευγάρι, που αγνοούνταν από την 7-09-2023 στα Ποτιστικά Πηλίου.

Η σορός της γυναίκας είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Θεοτόκου, νότια του Πηλίου την Παρασκευή 08/09, ενώ η σορός του άντρα είχε εντοπιστεί την Τετάρτη (13/9) στη θαλάσσια περιοχή Μουρτιά Πηλίου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

«Έχουμε το θλιβερό καθήκον να ανακοινώσουμε τον θάνατο δύο αυστριακών πολιτών στην Ελλάδα», αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας. «Τα αποτελέσματα των αναλύσεων DNA επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τους δύο ανθρώπους που ήταν αγνοούμενοι μετά τις σοβαρές πλημμύρες».

Η Μικαέλα (Μichaela Tritthart) και ο Φιλίπ (Gosch Philipp), είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι από την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας. Είχαν παντρευτεί μόλις δύο εβδομάδες πριν τα ίχνη τους χαθούν, στο Πήλιο, έναν τόπο που αγαπούσαν πολύ.tilestwra