Πατέρας Κασσελάκη: «Ο Στέφανος δεν πήγε να δουλέψει στον Λευκό Οίκο γιατί ήταν λίγα τα χρήματα»

Μία ημέρα μετά την εκλογή του Στέφανου Kασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πατέρας του μίλησε στο Mega και αναφέρθηκε στη συγκίνηση που του προκάλεσε η νίκη του γιου του αλλά και στο background που τον συνοδεύει.

Ο πατέρας του Κασσελάκη μιλά για τον γιο του

Αναφέρθηκε στα χρόνια που ο Στέφανος Κασσελάκης εργαζόταν μαζί του στην οικογενειακή επιχείρηση, δήλωσε σίγουρος πως ο γιος του θα τα καταφέρει στη νέα πορεία που χαράζει πλέον στην πολιτική ενώ εξέφρασε τη σιγουριά του πως θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο ο γιος του «έχει εξαιρετική άποψη».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης επισήμανε ότι ο γιος του δεν πήγε να δουλέψει στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, όταν του είχε προταθεί, γιατί «ήταν λίγα τα χρήματα». Όπως επισήμανε «θα ήταν δημόσιος υπάλληλος, αν πήγαινε εκεί».

«Ήταν το όνειρό του από μικρός» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη, Θεόδωρος αναφερόμενος στον λόγο που ο γιος του ασχολήθηκε με την πολιτική. «Εγώ βασικά είμαι σε έναν άλλο κλάδο, αλλά όταν ο Στέφανος μου ανέφερε με τους φίλους και τους συνεργάτες του τον σκοπό του για την πολιτική ήμουν θετικός, γιατί ήταν το όνειρό του».

Αναφορικά με την απόφασή του να κατέβει στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης το είπε στους γονείς του τους τελευταίους τρεις μήνες. «Το ήξερα όμως γιατί στην Αμερική ήταν στις μεγαλύτερες ομιλίες, είχε προτάσεις από το πανεπιστήμιο για να συμμετάσχει σε σημαντικές ομιλίες στο Κάρνεγκι Χολ και να έχει συζητήσεις με μεγάλους επενδυτές. Το ήξερα και έχω συγκινηθεί. Το αξίζει όμως ο Στέφανος που πήρε αυτή την απόφαση».

Πατέρας Στέφανου Κασσελάκη: Είμαστε Δημοκρατικοί, γνώρισα τον Ανδρέα Παπανδρέου

Όσον αφορά τις πολιτικές πεποιθήσεις της οικογένειας, ο Θεόδωρος Κασσελάκης είπε πως «είμαστε Δημοκρατικοί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όταν λέμε Δημοκρατικοί, εννοώ ότι πάντα πιστεύουμε στον λαό και ότι ο λαός πρέπει να ανταμειφθεί από εμάς στις προσπάθειές μας. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Ανδρέα Παπανδρέου προσωπικά. Πραγματικά, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος και είχα την ευκαιρία, γιατί μέναμε και κοντά, να ακούσω και να μάθω πάρα πολλά και ήταν πάντα τα πιστεύω μας στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς».

«Ο Στέφανος είχε την τύχη να περάσει από ένα κολλέγιο, το Phillips Academy, από το οποίο πέρασαν γνωστές πολιτικές προσωπικότητες. Ήταν εσώκλειστος και έχει παρακολουθήσει όλη την πορεία αυτού του δημοκρατικού χώρου», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνεργαστεί με τον Τζο Μπάιντεν στην προεκλογική του καμπάνια όταν ήταν γερουσιαστής. «Ήταν 16-17 ετών τότε. Πήγε μαζί του σε διάφορες πολιτείες, νομίζω πως ήταν μαζί και με τον γιο του και μάλιστα είχε πρόταση να δουλέψει μαζί του, όταν έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ».

Μάλιστα επισήμανε ότι ο γιος του δεν πήγε να δουλέψει στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο γιατί «ήταν λίγα τα χρήματα». Όπως επισήμανε «θα ήταν δημόσιος υπάλληλος, αν πήγαινε εκεί».

Στέφανος Κασσελάκης: «Είναι αυτοδημιούργητος» λέει ο πατέρας του

Συνεχίζοντας να μιλά για τον γιο του ο Θεόδωρος Κασσελάκης σημείωσε πως «είναι αξιόλογος, μιλά έξι γλώσσες και πάντα είχε δώσει στην οικογένειά του καλά αποτελέσματα. Είμαι συγκινημένος γιατί όλος ο κόσμος εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για αυτόν. Έχουμε πάει μαζί στο Μεξικό, στην Ασία, σε όλα τα μέρη του κόσμου επαγγελματικά. Και θέλω να πω, όσον αφορά τον τομέα της ναυτιλίας, ο Στέφανος έκανε μία εξαιρετική δουλειά».

Αφού επισήμανε ότι η οικογενειακή δουλειά είχε να κάνει με πλοία, ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη συμπλήρωσε ότι «δεν είχε δικά του πλοία, ήταν μαζί με άλλους Αμερικανούς επενδυτές. Αγόρασαν μαζί τρία φορτηγά πλοία και δύο τάνκερ, και τα πούλησε την κατάλληλη στιγμή και είχε πολύ καλά αποτελέσματα. (…) Είναι αυτοδημιούργητος και η συμβουλή που του έχω δώσει είναι να είναι πάντα ηθικός, ειλικρινής και θετικός στην κοινωνία». «Είναι ενημερωμένος και μαθαίνει πολύ γρήγορα», ανέφερε παράλληλα ο πατέρας του και συμπλήρωσε πως είναι μία χαρά οικονομικά.

Μόλις ο Στέφανος Κασσελάκης του ανακοίνωσε την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πατέρας του τον συμβούλεψε να το σκεφτεί καλά, αλλά και να μελετήσει και τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχα μία πληροφορία ότι διάφορες παρατάξεις είχαν οικονομικές δυσκολίες και δεν ήθελα να μπλέξουμε σε τέτοιες διαδικασίες. Του είπα ότι θα έχει την υποστήριξή μας, να είναι ικανός, να είσαι ηθικός και να κοιτάξεις να ενδιαφερθείς για τον λαό. Με απασχολεί πάρα πολύ το από σήμερα και πέρα. Ο Στέφανος έχει πολύ δουλειά. Πρέπει να αποδείξει όλα όσα για τα οποία τον τίμησε ο λαός», είπε. «Με βλέπετε έτσι λίγο σκεπτικό γιατί ο κόσμος θέλει αποδείξεις γρήγορα. Είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο αυτό, ο κόσμος δεν θέλει αποτελέσματα σε 2-3 χρόνια αλλά άμεσα».

Ερωτώμενος για το πόσο γνωρίζει την ελληνική πολιτική πραγματικότητα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο πατέρας του απάντησε πως: «θέλω να σας βεβαιώσω ότι έγραφε στον Εθνικό Κήρυκα. Για τα ελληνικά θέματα είναι πολύ ενημερωμένος και έχει την ικανότητα να μαθαίνει και να αποδίδει γρήγορα. Μάλιστα είχα συγκινηθεί πολύ με την πρόταση που είχε κάνει στην κυρία Αχτσιόγλου αλλά δεν απάντησε ποτέ. Αυτό με στενοχώρησε πάρα πολύ».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο Στέφανος σκέφτηκε πάρα πολύ για το αν θα κατέβει υποψήφιος αλλά είχε πάντα τριβή με ανθρώπους της πολιτικής». Παράλληλα, ο Θεόδωρος Κασσελάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως ένα σοβαρό κεφάλαιο στην πορεία του γιου του, ενώ για τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ικανός να τα ξεπεράσει, καθώς τα standards που κινείται είναι υψηλά. «Ήταν πάντα εξαιρετικός επαγγελματίας στα καράβια, έδινε πάντα πρωτοβουλίες σε top συνεργάτες και ξέρει να ελέγχει τα αποτελέσματά τους».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις μερίδας των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του γιου του, ο Θεόδωρος Κασσελάκης είπε πως «ο Στέφανος στο συνέδριο είπε καθαρά ότι δεν τον ενδιαφέρει το 10 ή το 15%, τον ενδιαφέρει η ελπίδα, η ανανέωση και το μέλλον. Τον ενδιαφέρει να ικανοποιηθεί ο λαός σύμφωνα με τις προσδοκίες που έχει. Είχε άλλες απόψεις, θα βοηθήσει σίγουρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι τελείως διαφορετική η πορεία του».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο αν σκοπεύει ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή από τώρα. «Δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να πάει βουλευτής τώρα. Είναι πάρα πολύ εντάξει. Δεν αγνοούμε ούτε τον κ. Αποστολάκη ούτε την κ. Ακρίτα ή τον κ. Ηλιόπουλο. Εμείς νομίζουμε ότι όλα πρέπει να είναι σωστά στις διαδικασίες. Χρειάζεται να ενημερωθεί πάρα πολύ καλά και να κάνει δουλειά έτσι ώστε στο μέλλον να είναι έτοιμος».

«Είμαι συγκινημένος γιατί και επαγγελματικά είχαμε σχέση για 8 ολόκληρα χρόνια και ουδέποτε είχα παράπονο από εκείνον. Ο Στέφανος είναι manager», σχολίασε.

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε και στα προβλήματα με το παραδικαστικό που αντιμετώπιζε στο παρελθόν. Επισήμανε ότι η οικογένειά του ταλαιπωρήθηκε άδικα με μία υπόθεση που κράτησε από το 2000 έως το 2018. Όπως είπε ο ίδιος, στο τέλος δικαιώθηκαν ενώ από όλη αυτή την περιπέτεια επηρεάστηκε και ο γιος του. «Ο Στέφανος ερχόταν στα δικαστήρια. Έχω πονέσει άδικα. Ο Θεός με έχει καλά και είμαι όρθιος», είπε.

Όσον αφορά τις δικές του επαγγελματικές ασχολίες, σημείωσε πως έχει εταιρεία με βαφή πλοίων και απασχολείται σε ναυπηγεία και εταιρείες όλο τον κόσμο, ενώ επισήμανε ότι όλοι οι εφοπλιστές του τηλεφώνησαν για να του δώσουν συγχαρητήρια για την εκλογή του γιου του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Στέφανος νομίζω ότι είναι ένα παιδί που μπορεί να βοηθήσει το ελληνικό κράτος. Έχει ήθος, είναι εργατικός και πιστεύω πως μπορεί να τα καταφέρει πολύ καλά. (…) Είναι ικανός και θα τα ξεπεράσει όλα. Και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός ξέρει να κρίνει» συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Θεόδωρος Κασσελάκης.

«Στον νομό Χανίων είναι ο Κυριάκος και ο Στέφανος»

Όσον αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε πως ο γιος του έχει εξαιρετική γνώμη για εκείνον. «Στον νομό Χανίων είναι ο Κυριάκος και ο Στέφανος».

Ο Θεόδωρος Κασσελάκης τόνισε πως ο γιος του «βεβαίως μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ενώ παράλληλα θα καταφέρει να επαναπροσδιορίσει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας μία διεθνή ταυτότητα στο κόμμα.

«Δεν είχαμε ποτέ επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, μόνο στις ομιλίες του. Τον είχα συμβουλεύσει μάλιστα να δώσει μία πιο διεθνή ταυτότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και με κοιτούσε».

Τέλος, ο Θεόδωρος Κασσελάκης συμπλήρωσε πως «δεν είμαι πολιτικός, εκτιμώ όλους τους συνεργάτες σας, τη δουλειά σας, το κανάλι. Εμείς δεν είχαμε ποτέ καμία συνεργασία με κανένα κανάλι. Και λυπούμαι γιατί ως οικογένεια δεν είχαμε στήριξη από κανέναν και όλα τα κατάφερε ο Στέφανος από μόνος του».tilestwra