«Περίπου 20 άτομα κολλήσαμε αλλαντίαση σε 5άστερο εστιατόριο» λένε οι γονείς της αδικοχαμένης Ελληνίδας

Συγκλονίζουν τα λόγια των γονέων της 32χρονης που έχασε τη ζωή της, την Τρίτη (12/9) από αλλαντίαση στο Μπορντό της Γαλλίας.

Μιλώντας στο Mega τονίζουν ότι «περίπου 20 άτομα κολλήσαμε αλλαντίαση σε 5στερο εστιατόριο στη Γαλλία».

Όλα ξεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο όταν η άτυχη γυναίκα, ο σύζυγός της ο πατέρας της και οι φίλοι της αποφάσισαν να δειπνήσουν στο εστιατόριο «Tchin Tchin wine bar» της γαλλικής πόλης. Τόσο ο σύζυγός της όσο και ο πατέρας της νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ενώ τουλάχιστον δέκα ακόμα άνθρωποι έχουν δηλητηριαστεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Μάλιστα οι επτά εξ αυτών νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

«Πήγαμε στο συγκεκριμένο εστιατόριο και φαίνεται ότι από αυτό εστιατόριο κολλήσαμε περίπου 20 άτομα αλλαντίαση. Ο σύζυγός της είναι στην εντατική κι αύριο θα βγει από αυτήν. Από την παρέα της, γιατί ήταν μόνιμος κάτοικος, αρρώστησε η κοπέλα, ο άντρας της και ένας τρίτος της παρέας, που νοσηλεύτηκε στην Βαρκελώνη σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την πλευρά τους οι γαλλικές αρχές δήλωσαν ότι «έφαγαν θαλασσινά και σαρδέλες από ένα εστιατόριο 5στερο και φημισμένο στην Γαλλία. Από την Κυριακή (η 32χρονη) είχε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια και περίθαλψη. Αυτή την στιγμή διεξάγεται προανάκριση από την εισαγγελέα του Μπορντό και την τοπική αστυνομία».

«Όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο γνωστό εστιατόριο ‘Tchin Tchin wine bar’ στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα κατασκευασμένα από τον εστιάτορα», τονίζουν από τη μεριά τους οι γαλλικές Αρχές για το τραγικό περιστατικό.

Πηγή