Πλακώθηκε και με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη ο Μπέος: «Ο ανεκδιήγητος φώναζε στην ερημιά» – «Ασε τώρα τους φλώρους»

Επίθεση κατά του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, εξαπέλυσε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στην Τεχνόπολη, το βράδυ της Δευτέρας. Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ο γνωστός καλλιτέχνης είπε μεταξύ άλλων: “έρχομαι από τη λάσπη”, αναφερόμενος στην καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel και συνέχισε:

“Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες, ο ανεκδιήγητος αυτός δήμαρχος, ανεβασμένος σε μία μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος, “ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε”. Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης:

“Έρχομαι από την καταιγίδα, έρχομαι από τη λάσπη από τον ρημαγμένο παράδεισο το Πήλιο.

Έρχομαι από τη λάσπη. Τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμμένη, την πνιγμένη χώρα μας.

Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες, ο ανεκδιήγητος αυτός δήμαρχος, ανεβασμένος σε μία μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος, “ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε”. Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς.

Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψηφίσουν όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν δεκαετίες τώρα όσους μας ρημάζουν. Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη.

Έρχομαι από τη λάσπη! Και σας ευχαριστώ που μετα απο τις πολυ έντονες μερες και νύχτες που είστε απόψε εδώ για να στήσουμε μαζί μία ηλεκτρική γιορτή πάνω στην καταστροφή και εκτός τόπου και χρόνου. Καλώς βρεθήκαμε και καλή μοιρασιά αδέρφια!”.

Απο την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου, απάντησε στον γνωστό καλλιτέχνη μέσω του ΑΝΤ1, τονίζοντας πως “δεν με νοιαζει τι λέει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης” ενώ θέλησε να τελειώσει τη συζήτηση λέγοντας απευθυνόμενος στον Γιώργο Λιάγκα, “άσε τώρα με τους φλώρους αυτούς”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν τον θεωρεί καλό καλλιτέχνη.

Ειδικότερα, ο Αχιλλέας Μπέος βγήκε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή “Πρωινό” και απάντησε για όσα ανέφερε σε συναυλία του στην Τεχνόπολη ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για τον ίδιο και τη διαχείριση των πλημμυρών στον Βόλο.

Δεν με νοιάζει τι λέει ο Ιωαννίδης. Τον ξέρει κανένας; Είναι ένα νούμερο, που έχει μία κιθάρα και απευθύνεται σε συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων“, ήταν, μεταξύ άλλων, τα λόγια του κ. Μπέου.

Συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Μπέος αντέδρασε έντονα κατά τη διάρκεια της σύνδεσης και ανέφερε: “Δεν θα ασχοληθώ, ούτε θα απαντήσω σε αυτό το νούμερο, μιλάμε για τραγικό νούμερο. Δεν μου δείξατε πόσος κόσμος είναι στη συναυλία κι αν την έκανε αυτός και τι πεποιθήσεως είναι για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, όπως πήρανε αντίστοιχα καλλιτέχνες. Αυτός έκανε τη συναυλία για αρπαχτή; Ποιος κόσμος τον ακούει;”.

Ως άνθρωπος βοήθησα, ως δήμαρχος θα καθόμουν στο σπίτι. Δεν με νοιάζει τι λέει ο Ιωαννίδης. Τον ξέρει κανένας; Είναι ένα νούμερο, που έχει μία κιθάρα και απευθύνεται σε συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων” συνέχισε ο δήμαρχος Βόλου.

Για εσάς είναι καλός, για εμένα δεν είναι. Τι με πήρατε τώρα για τον Ιωαννίδη; Εμένα με πήρατε για να σε ενημερώσω για τα προβλήματα της πόλης μου. Ρε, με αφήνεις τώρα με τον Ιωαννίδη και τον κάθε φλώρο; Άσε αυτούς τους φλώρους” ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος.

Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Βόλου επιτέθηκε στον Αλκίνοο Ιωαννίδη και με ανάρτησή του στο Facebook. “Αβάσταχτος ο πόνος του πάλαι ποτέ τροβαδούρου, Αλκίνοου Ιωαννίδη για τα όσο βιώνουν οι πολίτες του Βόλου, διοργάνωσε και μια συναυλία για να τον εκφράσει (κα να βγάλει το απωθημένο του βρίζοντας με).

Ελπίζω ειλικρινά ότι τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν σους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή υποφέρουν και πονούν και δεν πρόκειται για μια “αρπαχτή” με μπόλικη σάλτσα από υποκριτική ευαισθησία και αλληλεγγύη.

Στο χέρι του ευαισθητούλη Αλκίνοου να μας το δείξει και ας με βρίζει όσο θέλει. Πρέπει να υπάρξει κι αυτός…” έγραψε ο Αχιλλέας Μπέος για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.tilestwra