Προειδοποίnσn Μαρουσάκη: Έρχεται τετραήμερη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Που θα «χτuπήσει»

Με πολύ κρύο και θερμοκρασίες ακόμα και κάτω από το μηδέν σε ορισμένες περιοχές, ξεκίνησε η σημερινή ημέρα. Ωστόσο στη συνέχεια η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει, με εξαίρεση κάποιες περιοχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» μέχρι και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5-6 μποφόρ, στο βόρειο και βορειανατολικό Αιγαίο, ενώ από τα δυτικά προς τα ανατολικά ο άνεμος θα αρχίσει να στρέφεται σε νότιο, που αυτό δείχνει ότι πλησιάζει μια διαταραχή που θα δώσει βροχές από αύριο.

Την Τρίτη αναμένεται η μέρα να ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό, προς το βράδυ θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα μας απασχολήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από αύριο το απόγευμα μέχρι και την Παρασκευή.

Την Τετάρτη, οι βροχές θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο άνεμος γυρίζει και πάλι σε νότιο-νοτιοδυτικό και θα ενισχυθεί κοντά στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, η οροσειρά της Πίνδου αποτελεί σαν ένα φράγμα και εμποδίζει τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται με την ίδια τουλάχιστον ένταση και τον ίδιο όγκο νερού στα ανατολικά. Τέλος, ο μετεωρολόγος του OPEN τόνισε ότι τα φαινόμενα των επόμενων ημερών θα είναι φυσιολογικά για την εποχή και δεν θα πέσει τεράστιος όγκος νερού.

Αρναούτογλου: Νέα κατεβασιά κρύου το Σαββατοκύριακο

Σε νοτιά γυρίζουν κυρίως από αύριο Τρίτη οι άνεμοι, σύμφωνα με το Σάκη Αρναούτογλου. Έτσι, από αύριο θα έχουμε νοτιάδες, άνοδος της θερμοκρασίας, αλλά και αρκετές βροχές.

Αυτή η αλλαγή θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός του Σαββατοκύριακου, καθώς όπως τονίζει φαίνεται στα Βαλκάνια μία νέα κατεβασιά αρκετά ψυχρών αερίων μαζών. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν αυτές οι αέριες μάζες επηρεάσουν και την Ελλάδα αν ναι, σε ποιο βαθμό.

Αναλυτικά:

«Φίλες και φίλοι καλησπέρα!

Μετά την σταδιακή στροφή των ανέμων κυρίως από την Τρίτη σε νοτιάδες και την άνοδο της θερμοκρασίας και τις τοπικές βροχές που αυτοί αναμένεται να φέρουν σε αρκετές περιοχές της χώρας έως και την Παρασκευή, ενδιαφέρον για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο παρουσιάζει το “τρέξιμο” του έγκυρου προγνωστικού μοντέλου της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, UKMO όπου θέλει νέα κατεβασιά αρκετά ψυχρών αερίων μαζών στα Βαλκάνια!!!

Το αν αυτές θα επηρεάσουν και με ποιο τρόπο τον καιρό και την Ελλάδα θα το βλέπουμε καθημερινά στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 από ΔΕΥ- ΠΑΡ στις 19:15!

Για να μη χάνετε τον …καιρό σας
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»Πηγή: tilestwra