Πυρ και μανία ο Πλεύρης με τις δηλώσεις του Κασσελάκη για την Κύπρο

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκαν οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί κρατιδίου στην Κύπρο με τη Νέα Δημοκρατία να καλεί τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση.

Του Γιώργου Λυκουρέντζου – real.gr

Οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της ομιλίας του στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι το πρόβλημα Κασσελάκη δεν είναι ότι δεν μιλάει καλά ελληνικά όπως υποστήριξε αλλά ότι αυτά πιστεύει. «Δεν έχει κάνει λάθος. Στα ελληνικά μπόρεσε να πει και “κρατίδιο” και “βόρειο” και “δικό τους” είπε.

Ο κ. Πλεύρης επικαλέστηκε μάλιστα δήλωση του πρώην Υπουργού Υγείας της Κύπρου Μ. Χατζηπατέλα με καταγωγή από την Αμμόχωστο ο οποίος έγραψε ότι «τέτοιες δηλώσεις για εμάς είναι μαχαιριά στην καρδιά μας που ξεριζωθήκαμε από την πατρίδα μας την Αμμόχωστο».

Ο κ. Πλεύρης όμως εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση και κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη σήμερα στον ΣΚΑΙ τονίζοντας ότι παραδέχθηκε πως η Συμφωνία των Πρεσπών έχουν ενδοτικό χαρακτήρα. «Η κα Τζάκρη είπε ότι κάποιοι που ανήκουν στο στρατόπεδο της Αχτσιόγλου μιλούσαν για Πρέσπες του Αιγαίου και μιλούσαν για υποχωρήσεις. Μα αν οι Πρέπσιες του Αιγαίου ήταν κακές ήταν και οι προηγούμενες κακές. Και τα λέει μόνη της» είπε.

Ο κ. Πλεύρης επανήλθε στον Στέφανο Κασσελάκη: «Θα πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Να έρθει ο κ. Φάμελος. Σας εκφράζει ότι υπάρχει βόρειο κρατίδιο δικό τους; Δεν του φταίνε τα ελληνικά. Και στα αγγλικά τα ίδια θα έλεγε. Δεν μπόρεσε να πει τις λέξεις κατοχή στην Κύπρο. Είναι θέσεις που συνάδουν απόλυτα με έναν άνθρωπο που είναι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης και λέει ότι στην πρώτη γραμμή θα πρέπει να είναι μισθοφόροι. Αυτός εδώ ο τόπος έμεινε ελεύθερος γιατί βασίστηκε σε ανθρώπους που είχαν την Ελλάδα στην καρδιά τους και δεν ήρθαν από τη Goldman Sachs” κατέληξε.



tilestwra