Πώς θα κάνεις τα λευκά ρούχα να δείχνουν σαν καινούργια – Τα 5 απλά μυστικά για να λάμψουν ξανά

Δεν αρκεί μόνο μια απλή και καλή πλύση στο πλυντήριο για να γίνουν τα λευκά σου καθαρά και αστραφτερά, σαν καινούργια.

Η αλήθεια είναι πως, τα λευκά σύνολα είναι πάντα κομψά και κολακευτικά, τι γίνεται όμως όταν αυτά κιτρινίζουν ή ακόμη, αν αποκτούν στάμπες έπειτα από το πλύσιμο στο πλυντήριο;

Η πρώτη συμβουλή σίγουρα είναι να πλένεις τα λευκά σου σύνολα μόνα τους. Όσο περισσότερες φορές τα βάλεις στον κάδο του πλυντηρίου μαζί με κάποιο χρωματιστό ρούχο, ή ακόμη και κάποιο γκρι πουκάμισο που ποτέ δεν ξεβάφει, αυξάνεις τις πιθανότητες να τα καταστρέψεις.

Στο Instagram προφίλ της Carolina McCauley ανακαλύψαμε τα μυστικά που θα κάνουν τα λευκά ρούχα μετά την πλύση να μοιάζουν σαν καινούργια και τα μοιραζόμαστε μαζί σου.

Τα μυστικά για να γίνουν τα λευκά σου ρούχα σαν καινούργια

Πριν κάνεις το οτιδήποτε, σιγουρέψου πως το πλυντήριό σου είναι καθαρό και δεν έχουν απομείνει μέσα στον κάδο αλλά και στα λάστιχα βρωμιές και χνούδια από προηγούμενες πλύσεις.

Επίσης, πριν βάλεις τα άπλυτα στο πλυντήριο πρόσθεσε στον κάδο ½ κούπα σόδα. Αυτό θα βοηθήσει τα ρούχα σου αφού η σόδα αφενός εξουδετερώνει τις άσχημες οσμές, αφετέρου βοηθάει να «ζωντανέψει» το λευκό τους χρώμα.

Ένα ακόμη μυστικό: μην υπερβάλεις με το απορρυπαντικό και πρόσθεσε στην ίδια υποδοχή ελάχιστη ποσότητα από υπεροξείδιο του υδρογόνου -το βρίσκεις στο φαρμακείο- και χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό, απολυμαντικό, και αποσμητικό.

Επίσης, αντί για μαλακτικό χρησιμοποίησε λευκό ξύδι. Μην φοβηθείς την οσμή του, καθώς το λευκό ξύδι είναι ουδέτερο παρόλα αυτά, μπορείς να προσθέσεις σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο προσθέτοντας μια εσάνς φρεσκάδας. Τέλος, προτίμησε την πλύση στους 60 βαθμούς.

tilestwra