Πώς και πότε θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία ο Στέφανος Κασσελάκης; – Τι προβλέπει ο νόμος

Δεν είναι φυσικά μείζον πρόβλημα, αλλά οι πολιτικοί αρχηγοί κατ΄εξοχήν δεν πρέπει να δίνουν αφορμή για σχόλια. Ο Στέφανος Κασσελάκης λοιπόν, αρχηγός πλέον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προφανώς μόνιμος κάτοικος εσωτερικού, πρέπει να λήξει και την εκκρεμότητα της στρατιωτικής του θητείας.

Ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού ως πρόσφατα, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είχε πάει στον στρατό, και δικαιούτο να έρχεται στην Ελλάδα για το χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος. Δεν μπορούσε να μείνει στην Ελλάδα για παραπάνω από 6 μήνες.

Επιστρέφοντας όμως στην Ελλάδα, η εκκρεμότητα αναβιώνει και ο νόμος προβλέπει ότι πλέον, αφού είναι νεότερος από 45 ετών, δεν μπορεί απλώς να εξαγοράσει τη θητεία του αλλά οφείλει να υπηρετήσει έστω ένα μικρό διάστημα- 20 ημερών- και να εξαγοράσει το υπόλοιπο. Τι θα κάνει. Σε σχετικά σύντομο διάστημα οφείλει να δώσει μια απάντηση.

Τι δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Για το θέμα ρωτήθηκε πρόσφατα ο ναύαρχος Αποστολάκης, και στην ερώτηση αν έχει πάει στρατό ο Στέφανος Κασσελάκης ή όχι, ο εκ των συνεργατών του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι “ήταν στο εξωτερικό, ακολούθησε τη διαδικασία αυτή που του δίνει ο νόμος και τώρα τι θα κάνει από εδώ και πέρα είναι μια άλλη υπόθεση”.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι αν παραμείνει ο κ. Κασσελάκης στη χώρα για έξι μήνες εκ των πραγμάτων θα κληθεί να πάει στρατό, ο πρώην υπουργός Άμυνας απάντησε:

“Δεν το ξέρω. Αν είναι έτσι, θα πρέπει να συμπεριφερθεί και ανάλογα”.tilestwra