Ρέθυμνο: Εντοπίστηκαν φυτείες κάνναβης – Μία σύλληψη

Φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκαν σε δύο περιπτώσεις στο ΡέθυμνοΕντοπίστηκαν φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης στο Ρέθυμνο σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Στην πρώτη περίπτωση οι αστυνομικοί εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και εκριζώθηκαν 24 δενδρύλλια κάνναβης, αποτέλεσμα επιχείρησης που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου και Ρεθύμνης σε περιοχές του Δήμου Ανωγείων. Εντοπίστηκαν, σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες, τα είκοσι τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη Έλληνας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και για παράβαση που αφορά σε όπλα, στο Ρέθυμνο, με τους αστυνομικούς να κατάσχουν συνολικά 10 δενδρύλλια κάνναβης. Ο εντοπισμός και σε αυτή την περίπτωση ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου και Ρεθύμνης σε περιοχές του Δήμου Ανωγείων.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε η συγκεκριμένη φυτεία αποτελούμενη από δέκα (10) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρο, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ κατά την έρευνα σε παρακείμενο χώρο εντοπίστηκε και συνελήφθη το συγκεκριμένο πρόσωπο. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο για το οποίο στερούνταν της σχετικής άδειας.

Η προανάκριση και για τις δύο περιπτώσεις, διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ