Ρωξάνη Μπέη: Η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος με τον Χάρη Δούκα- Είναι η κόρη του πρώην δημάρχου Αθηναίων

Η κόρη του Δημήτρη ΜπέηΡωξάνη – Ευαγγελία Μπέη-Καραμπότσου, αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του νέου δημάρχου ΑθηνώνΧάρη Δούκα, λαμβάνοντας 2.924 ψηφους.

H Ρωξάνη – Ευαγγελία Μπέη-Καραμπότσου είναι κόρη του Δημήτρη Μπέη, ο οποίος διετέλεσε για δύο τετραετίες Δήμαρχος Αθηναίων, και της Κωνσταντίνας Μπέη, πρώην Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς.

Η Ρωξάνη – Ευαγγελία Μπέη-Καραμπότσου είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, ενώ γεννήθηκε, μεγάλωσε και μένει στο κέντρο της Αθήνας. Είναι 30 ετών, με σπουδές στη νομική σε πανεπιστήμιο στην Αγγλία, με ειδίκευση στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, πάνω στην οποία έκανε και το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL).

Ενδιαμέσως των πτυχίων της παρακολούθησε μαθήματα Οικονομικών και Αρχών Διοίκησης Επιχειρήσεων σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Έκανε πρακτική στο Ευρωκοινοβούλιο και, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έκανε την άσκησή της σε δικηγορικό γραφείο. Στη συνέχεια εργάστηκε σε νομικό τμήμα επιχείρησης και ως σύμβουλος σε εταιρεία startup. Παράλληλα είναι και Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήταν ήδη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα με την παράταξη “Αθήνα Είσαι Εσύ” του Παύλου Γερουλάνου, ενώ είναι και αντιπρόεδρος στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Είναι μέλος του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ.

Πώς είχε αυτοπαρουσιαστεί η Ρωξάνη Μπέη σε πρόσφατη συνέντευξή της:

Το όνομά μου είναι Ρωξάνη-Ευαγγελία Μπέη-Καραμπότσου (μη ρωτήσετε γιατί, οι γονείς μου το αποφάσισαν), κατά κόσμον Ρωξάνη Μπέη, γεννήθηκα, μεγάλωσα και μένω στο κέντρο της Αθήνας. Είμαι 30 χρονών, έχω σπουδάσει νομική στην Αγγλία, καθώς αρχικά ήθελα να παραμείνω και να εργαστώ εκεί στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, ειδίκευση στην οποία έκανα και το μεταπτυχιακό μου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL).

Είμαι δικηγόρος στο επάγγελμα, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα με την παράταξη “Αθήνα Είσαι Εσύ” και αντιπρόεδρος στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Είμαι μέλος του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκφράζει τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκω. Αγαπώ να ασχολούμαι με την πολιτική, την Αθήνα, το διάβασμα, τους φίλους μου (νέους και παλιούς) και να πηγαίνω και κανένα ταξίδι αν βγει.

Η καθημερινότητά μου χαρακτηρίζεται από πολύ έντονους ρυθμούς και εναλλαγές, πράγμα το οποίο μου αρέσει και μπορώ και διαχειρίζομαι, χωρίς να χάνω τον εαυτό μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Αυτό για μένα αποτελεί την ιδανική ισορροπία σε αυτή τη φάση.

Οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με τον Χάρη Δούκα

Εκτός από τη Ρωξάνη Μπέη, με τον συνδυασμό του Χάρη Δούκα εκλέγονται ακόμα οι:

Αποστολόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη
Γεννηματά Ιωάννα (Τζίνη) του Βασιλείου
Στρατηγάκη Μαρία του Πέτρου
Δούρου Όλγα του Αχιλλέα
Βασιλείου Χριστίνα του Νικολάου
Γιαννοπούλου Καλλιόπη (Πόπη) του Δημητρίου
Αγρόγιαννη – Μουκριώτου Ζαχαρία (Ζαχαρούλα) του Ιωάννη
Λαλιώτης Νικόλαος του Ιωάννη
Χειμωνάς Αθανάσιος του Γεωργίου
Γιάνναρος Γεώργιος-Κωνσταντίνος του Γρηγορίου
Σκουμπουρδή Αρτεμις του Νικολάου
Ζωντήρου Ελένη του Γεωργίου
Μπάρκα Βασιλική του Δημητρίου
Ευαγγελίδου Μαρία (Μάρω) του Ιωάννη
Χρυσόγελος Νίκος του Περικλή
Σιδερή Δήμητρα του Ζαννή
Γεωργιάδης Θωμάς του Σάββα
Γιαννόπουλος Ευάγγελος του Αργυρίου
Φούντζουλα Ασήμω (Μίνα) του Πέτρου
Χαρλαύτης Παναγιώτης – Πάρης του Χρήστου
Μαντζαβίνου Ελένη (Ελενα) του Νικολάου
Γραμματικόγιαννης Ανδρέας του Θωμά
Βελεγράκης Εμμανουήλ (Μανόλης) του Ιωάννη
Λιμνιωτάκη Δέσποινα του Ιωάννη

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

tilestwra