Στα όρια τους οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σάμου Καταγγέλλουν ελλείψεις και «έκρυθμη κατάσταση»

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σάμου χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί «έκρυθμη». Καταγγέλλουν τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα και εκφράζουν την απόγνωσή τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι εργαζὀμενοι δηλώνουν ότι «ελλείψεις παρατηρούνται σε όλες τις υπηρεσίες και τμήματα, με τις ιατρικές θέσεις να είναι καλυμμένες στο 50%, βάσει ενός παλαιού οργανογράμματος, με δεκάδες κενά στην νοσηλευτική υπηρεσία…

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι, ότι η υποδιεύθυνση τεχνικού λειτουργεί με μόλις τρία άτομα, ελάχιστο προσωπικό στην καθαριότητα, εκατοντάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες στους εργαζόμενους».

Επιπλέον, ο Σύλλογος Εργαζομένων αναδεικνύει το θέμα της βλάβης του τηλεφωνικού κέντρου, το οποίο «είναι πλέον εκτός λειτουργίας, ένα τηλεφωνικό κέντρο, που λειτουργεί από το 1997 και χρειάζεται αντικατάσταση».

Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει εξασφαλίσει 55.000 ευρώ που απαιτούνται και με την μορφή του κατεπείγοντος θα γίνει η προμήθεια και η τοποθέτηση του νέου.

Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό -η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες- η διοίκηση εξασφάλισε κινητά τηλέφωνα σε όλα τα τμήματα, τα οποία όμως, όπως δηλώνουν γιατροί και νοσηλευτές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το τηλεφωνικό κέντρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, υπάρχουν σπασμένα κρεβάτια, ελλείψεις σε στρώματα, κλιμακοστάσια χωρίς φώτα, κουδούνια θαλάμων ασθενών εκτός λειτουργίας από χρόνια, ορθοπαντογράφος εκτός, νεκροτομείο εκτός λειτουργίας, τουαλέτες ασθενών χαλασμένες, πατώματα σάπια και γενικότερα ρημαγμένες κτηριακές εγκαταστάσεις.

Πηγή